Новини

Зеленський: Готуємось до саміту НАТО у Вашингтоні, і зокрема з точки зору “петріотів” для України

Під час традиційного вечірнього звернення Президент України Володимир Зеленський повідомив, що увесь цей день в Дніпрі тривають рятувальні роботи після російського ракетного удару. Більш ніж 50 людей постраждали, 5 загиблих. Усім надається необхідна допомога.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

За словами глави держави в Дніпрі пошкоджені будинки, лікарня, підприємство. Були також ракетні удари по інших наших регіонах, керовані авіабомби – по Харкову і по наших фронтових позиціях.

"Усе це можемо зупинити тільки одним: тільки більшою кількістю систем ППО, тільки більш далекобійними ударами по місцях базування російських терористів, по їхніх авіабазах. Про все це активно говоримо з партнерами – на всіх рівнях. Готуємось до саміту НАТО у Вашингтоні, і зокрема з точки зору «петріотів» для України", – повідомив Президент.

Також Зеленський інформував, що провів сьогодні кілька нарад щодо нашої комунікації з партнерами – щодо планів на цей липень. Будуть важливі перемовини. Також є прогрес і щодо нових безпекових угод для України. Вдячний команді за цю роботу. Провів сьогодні наради з урядовцями: Премʼєр-міністр Шмигаль, перша віце-премʼєр Свириденко, віце-премʼєр Федоров, міністр фінансів Марченко.

"Уже є чіткі деталі нових рішень для українців – нових програм, які допоможуть людям у цей час дефіцитів електрики, а також щодо стабілізації мобільного звʼязку. Зараз потрібен максимум можливостей забезпечити генерацію – створення нової децентралізованої генерації, і під це буде фінансовий ресурс. Найближчим часом урядовці представлять всю конкретику", – наголосив Зеленський.

Президент говорив сьогодні і з Головкомом Сирським – була доповідь щодо фронтової ситуації. Також – з міністром оборони Умєровим – щодо його контактів в Америці, щодо нових пакетів для України.

Зустрівся сьогодні з Головою Генеральної Асамблеї ООН та привітав із початком роботи нового Премʼєр-міністра Нідерландів.

Свіжі дописи

  • Новини

Уночі війська рф завдали удару по енергетичній інфраструктурі Сумщини, в Одесі та на Полтавщині також пролунали вибухи

У ніч на 6 липня  російські війська атакували Україну кількома групами ударних безпілотників. У Сумах… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Відновлення Чорнобильської зони: ЄБРР виділить кошти

Для Чорнобиля (РМСЧ) на відновлення Зони відчуження Асамблея вкладників Рахунку міжнародного співробітництва виділить кошти. На… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

ВООЗ надала перші в історії клінічні настанови щодо відмови від куріння: у чому рішення

Уперше в історії Всесвітня організації охорони здоров’я (ВООЗ) оприлюднила клінічні рекомендації щодо відмови від тютюнопаління.… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

International Criminal Court is investigating torture of Ukrainian prisoners by Russians

Yuriy Belousov, the head of the Department for Countering Crimes Committed in Conditions of Armed… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

На Херсонщині ворог з артилерії вдарив по Бериславському району: загинула жінка

У Херсонській області через артилерійський обстріл російської армії загинула місцева мешканка Бериславського району, ще одна… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Український військовий корабель “Гетьман Іван Мазепа” у морі проходить випробування, – ВМС ЗСУ

Ходові (державні) випробування в морі проходить багатоцільовий корабель класу корвет "Гетьман Іван Мазепа" Військово-морських сил… Читати більше

Friday July 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.