Новини

В Україні через російську агресію зазнали пошкоджень чи руйнувань 2013 об’єктів культурної інфраструктури

Міністерство культури та інформаційної політики продовжує фіксувати пошкодження об'єктів культурної інфраструктури в Україні внаслідок повномасштабної російської агресії. 

Про це повідомляє пресслужба МКІП, пише Рубрика.

Як зазначають у міністерстві, станом на 25 червня 2024 року збитків зазнали 2013 закладів культури (включно з закладами культури, підпорядкованими МКІП та іншим ЦОВВ) без урахування пам'яток культурної спадщини. З них 332 – знищені (16,5%).

Втрати закладів культури державної форми власності склали 32 об'єкти (13% від загальної кількості закладів базової мережі загальнодержавного рівня), комунальної форми власності – 1981 об'єкт (6% від загальної кількості закладів базової мережі місцевого рівня).

Найчисельнішою групою закладів культури, які зазнали пошкоджень чи руйнувань, є клубні заклади (48,2% від загальної кількості закладів культурної інфраструктури, що зазнали збитків).

Загалом постраждали: 

  • клубні заклади – 969;
  • бібліотеки – 715;
  • заклади мистецької освіти – 157;
  • музеї та галереї – 117;
  • театри, кінотеатри та філармонії – 37;
  • парки, зоопарки, заповідники – 15;
  • цирки – 3.

Руйнувань зазнали заклади культури на території 286 територіальних громад (19,5% від загальної кількості ОТГ), у Вінницькій (3,2%), Дніпропетровській (20,9%), Донецькій (87%), Житомирській (17%), Закарпатській (2%), Запорізькій (36%), Київській (27,1%), Луганській (46,2%), Львівській (4,1%), Миколаївській (44,2%), Одеській  (9,9%), Полтавській (2%), Сумській (56,9%), Харківській (55,4%), Херсонській (43%), Хмельницькій (17%), Черкаській (6,1%), Чернігівській (47,4%), Кіровоградській (2%) областях та м. Києві.

Станом на кінець червня 2024 року майже вся територія Луганської та значні частини територій Запорізької, Донецької та Херсонської областей досі перебувають у тимчасовій окупації, що унеможливлює обрахунок точної кількості закладів культури, що постраждали в ході бойових дій та окупації.

Свіжі дописи

  • Новини

Кабмін визначив випадки, коли лікарні можуть надавати платні послуги: що відомо

Уряд визначив перелік випадків, в яких державні та комунальні заклади охорони здоров’я зможуть надавати медичні… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

В Україні наступного року запрацює Єдиний туристичний реєстр: у чому рішення

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач повідомив, що уряд затвердив Порядок… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

ДБР у Львові на горищі будинку адвокатки спіймали експрокурора Ільницького

Правоохоронці документуючи отримання неправомірної вигоди за допомогу в ухиленні від мобілізації, затримали у Львові оголошеного… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Складнощі зі світлом: на Київщині відкриють усі пункти незламності

Через складну ситуацію зі світлом у Київській області всі пункти незламності переведуть у робочий режим.… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

В окупованому Криму на місці будинку Джамали росіяни хочуть збудувати санаторій

В тимчасово захопленому Криму 5 липня російська окупаційна влада забрала будинок української співачки кримськотатарського походження… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Ukraine has returned 3,310 war prisoners, Zelensky says

Ukraine has already managed to conduct more than fifty exchanges, and 3,310 war prisoners have… Читати більше

Saturday July 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.