У Дніпрі внаслідок атаки 5 загиблих та 34 поранених: Зеленський показав момент влучання ракети

Щонайменше 5 людей загинули та 34 дістали поранення різного ступеня тяжкості внаслідок ворожих ракетно-дронових ударів по місту Дніпро вранці 3 липня.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram голови міста Бориса Філатова та Telegram голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

"Станом на зараз три людини вже загиблі, про яких ми знаємо, більше 18 людей звернулись до лікарні для надання допомоги", повідомив спочатку очільник області.

Як наголосив голова ОВА, серед постраждалих – 14-річна дівчинка. Також спалахнули кілька пожеж.

Згодом, о 12:00 Філатов повідомив, що відомо вже про 4 загиблих і 27 постраждалих, серед них 14-річна дівчинка отримала поранення уламками.

Фото: Телеграм / Микола Лукашук – голова ДОР

"У двох школах вибиті вікна, постраждали 3 дитячі садочки − також вибиті вікна. У дитячу лікарню у реанімацію прилетів уламок у вікно − без постраждалих. Фактично знищена амбулаторія. Також в ще одній лікарні загорілась будівля архіву", розповів голова міста.

Пізніше, о 12:55 Лисак повідомив, що кількість постраждалих зросла до 34: третина з них – у лікарні.

Фото: Телеграм / Микола Лукашук – голова ДОР

"Стан двох поранених медики оцінюють як важкий", підкреслив він.

На ворожий обстріл відреагував президент Зеленський. Він повідомив, що загиблих вже 5 осіб.

"Дніпро. Знову терористичні удари росіян проти нашого міста. Станом на зараз відомо про п'ятьох загиблих. Мої співчуття рідним та близьким. Тридцять чотири людини постраждали, серед них дитина. Залучені всі необхідні підрозділи ДСНС, рятувальники допомагають усім, хто постраждав", зазначив він.

Глава держави підкреслив, що російський терор можуть зупинити тільки дві речі:

  • сучасні системи ППО,
  • далекобійність нашої зброї.

"Світ може захистити життя, і для цього потрібна рішучість лідерів. Рішучість, яка може і мусить зробити знов нормою убезпечення від терору", резюмував український лідер.

Що відомо про атаку по Дніпру

Уранці, 3 липня, під час повітряної тривоги, яку оголосили на лівобережжі та півдні України, пролунали вибухи у Дніпрі, Херсоні та Запоріжжі. Ворог атакував ракетами та безпілотниками.

Згодом повідомили, що внаслідок ворожих ракетно-дронових ударів по місту Дніпро вранці 3 липня щонайменше 5 людей загинули та 34 дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Цього ранку російські загарбники запустили по Україні ударні безпілотники та ракети, у тому числі й "Іскандери". Силам протиповітряної оборони вдалося збити 11 повітряних цілей ворога.

Свіжі дописи

  • Новини

Відновлення Чорнобильської зони: ЄБРР виділить кошти

Для Чорнобиля (РМСЧ) на відновлення Зони відчуження Асамблея вкладників Рахунку міжнародного співробітництва виділить кошти. На… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

ВООЗ надала перші в історії клінічні настанови щодо відмови від куріння: у чому рішення

Уперше в історії Всесвітня організації охорони здоров’я (ВООЗ) оприлюднила клінічні рекомендації щодо відмови від тютюнопаління.… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

International Criminal Court is investigating torture of Ukrainian prisoners by Russians

Yuriy Belousov, the head of the Department for Countering Crimes Committed in Conditions of Armed… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

На Херсонщині ворог з артилерії вдарив по Бериславському району: загинула жінка

У Херсонській області через артилерійський обстріл російської армії загинула місцева мешканка Бериславського району, ще одна… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Український військовий корабель “Гетьман Іван Мазепа” у морі проходить випробування, – ВМС ЗСУ

Ходові (державні) випробування в морі проходить багатоцільовий корабель класу корвет "Гетьман Іван Мазепа" Військово-морських сил… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Військовий інститут КНУ оголошує набір абітурієнтів на 2024 рік: деталі

Військовий інститут при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка анонсував про відкриття прийому документів для… Читати більше

Friday July 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.