Музикант та письменник Жадан став почесним професором українського університету в Мюнхені

Напередодні український письменник, музикант та військовослужбовець Сергій Жадан отримав звання почесного професора філософії Українського вільного університету у Мюнхені.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Instagram, пише Рубрика.

"Отримав звання Почесного доктора філософії Українського вільного університету. Дистанційно подякував. Справді вдячний УВУ – це велика честь і відповідальність. Спасибі всім, хто тримає вітчизняну освіту", поділився на своїй сторінці в соцмережі письменник.

Музикант отримав такий титул за:

  • внесок у розвиток української культури й літератури,
  • свою гуманітарну діяльність,
  • "за несення свідчень жахливої війни в Україні та за готовність до боротьби за свободу та мир".

Жадана привітав журналіст, історик й військовий Вахтанг Кіпіані, наголосивши, що Український вільний університет є одним ж важливих наукових осередків.

"Щойно Сергій Жадан — поет, військовослужбовець 13 Бригада Національної гвардії України "Хартія" став почесним доктором філософії Українського Вільного Університету у Мюнхені. УВУ – один з найвизначніших освітніх і наукових осередків у Європі. Вітаємо Доктора Жадана!", зазначив він.

Нагадаємо, що на початку червня Сергій Жадан офіційно підтвердив, що вступив до лав 13 бригади Національної гвардії України "Хартія".

Зазначимо, що про бажання Жадана мобілізуватися стало відомо ще в березні, але тоді не було підтверджено, що це правда. Сам письменник тоді утримався від коментарів.

Разом із письменником до лав української армії долучився й один із музикантів гурту "Жадан і собаки" — Євген Турчинов.

Фото: facebook.com/serhiy.zhadan

Що відомо про Український вільний університет

Український вільний інститут (УВУ) — приватний український університет, який розташований у Мюнхені (Німеччина). Це перший вищий навчальний заклад, який створили українці в еміграції.

Університет є одним з найстаріших приватних закладів навчання Німеччини та єдиним українськомовним закладом освіти за межами держави. В УВУ є 13 факультетів.

Його заснували у січні 1921 року в місті Відень, після того як більшовики захопили владу в Україні. Тоді інтелігенція поставила за мету розвивати молодь та українську наукову спільноту в еміграції.

Невдовзі навчальний заклад перемістили до Праги, а після Другої світової він переїхав до Мюнхена.

З діяльністю інституту повʼязані імена видатних науковців в еміграції. Серед них історики Дмитро Дорошенко та Дмитро Антонович, етнографи Зенон Кузеля, Віктор Петров, філологи Юрій Шевельов, Іван Огієнко, Тамара Гундорова й багато інших.

Свіжі дописи

  • Новини

Військовий інститут КНУ оголошує набір абітурієнтів на 2024 рік: деталі

Військовий інститут при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка анонсував про відкриття прийому документів для… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

У києві оголосили склад національної збірної на Ігри Нескорених

У столиці оголосили склад національної збірної Ігор Нескорених, яка представить Україну на міжнародних змаганнях у… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Мінʼюст подав позов про стягнення майна Медведчука і його дружини: вагон-ресторан та корпоративні права в обленерго

Міністерство юстиції подало позов до ВАКС з проханням конфіскувати активи колишнього народного депутата Віктора Медведчука… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

На Харківщині медики отримали партію сучасних “швидких”: як працює це рішення

У Харківської області медики отримали десять автомобілів швидкої допомоги, які оснащені найсучаснішим медичним устаткуванням. Про… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Президент оголосив нові рішення для посилення ППО

Глава держави Володимир Зеленський подякував західним партнерам за виконання домовленостей щодо ППО, а також провів… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Шмигаль на Донеччині провів засідання уряду після “серйозної розмови”, яку обіцяв президент

У Донецькій області премʼєр-міністр Денис Шмигаль провів засідання уряду, куди приїхав з робочим візитом, щоб… Читати більше

Friday July 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.