Уперше за шість років Південна Корея провела артилерійські навчання поблизу кордону з КНДР

Південна Корея після 6 років перерви відновила військові артилерійські навчання на полігонах поблизу кордону з Північною Кореєю і провела навчання з бойовою стрільбою неподалік міжкорейської лінії розмежування. Причиною тому стали регулярні "сміттєві" атаки із боку КНДР.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Korea Times.

Як зазначає видання, цей крок було зроблено майже через місяць після того, як 4 червня Південна Корея повністю призупинила дію міжкорейської військової угоди 2018 року через кампанії Північної Кореї з використанням сміттєвих куль і спроб порушити роботу GPS-сигналів поблизу прикордонних островів.

Зазначається, що з кінця травня Північна Корея запустила через кордон понад 2000 повітряних куль зі сміттям у відповідь на антипхеньянські повітряні листівки, які розсилали північнокорейські мігранти-втікачі й активісти на Півдні.

Таким чином, призупинення дозволило Південній Кореї відновити навчання для зміцнення оборони на передовій.

"Раніше артилерійські та військово-морські навчання, а також польові маневри на рівні полку були заборонені через наземні та морські буферні зони, встановлені в цьому районі. Безпольотні зони також були позначені поблизу кордону для запобігання випадкових зіткнень літаків", – йдеться в повідомленні.

За даними армії Південної Кореї, війська зробили близько 140 пострілів із самохідних гаубиць K9 і K105A1 під час навчань на фронтових полігонах у провінціях Кьонгідо і Канвондо, розташованих за 5 кілометрів від військової демаркаційної лінії в демілітаризованій зоні (ДМЗ), що розділяє дві Кореї.

"Армія надалі регулярно проводитиме артилерійські навчання та підготовку маневрених підрозділів у прикордонних районах", – заявили в армії.

"Сміттєві" атаки КНДР

Північна Корея систематично випускає на територію південних сусідів т.зв. сміттєві кулі, які були наповнені гноєм та побутовими відходами. В одній із таких нещодавно було виявлено паразитів.

А 3 червня, Північна Корея оголосила про намір припинити відправляти повітряні кулі зі сміттям через кордон на південь до свого сусіда. Разом з тим Пхеньян пообіцяв поновити таку практику у разі, якщо з Південної Кореї знову будуть надіслані з повітря листівки, що і сталось.

Нагадаємо, Південна Корея розгляне можливість постачання зброї в Україну після того, як Північна Корея та російська федерація підписали пакт про взаємну оборону у разі війни.

У Південній Кореї заявили, що не матимуть жодних обмежень для військової допомоги Україні, якщо росія надасть зброю КНДР

Свіжі дописи

  • Новини

Виїзд за кордон родичів керівництва столичної Служби у справах дітей: прокуратура розпочала розслідування

Прокуратура розпочала розслідування за заявою Офісу уповноваженого Верховної Ради з прав людини про виїзд за… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Президент привітав працівників Національної поліції України зі святом

Глава держави Володимир Зеленський подякував працівникам Національної поліції України за службу. Голова Верховної Ради Руслан… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Українські захисники відійшли з мікрорайону “Канал” у Часовому Яру на вигідніші позиції, – ОСУВ “Хортиця”

Військові Збройних сил України відійшли з мікрорайону "Канал" у Часовому Яру. Сили оборони зайняли більш… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

У травні кількість жертв серед цивільних в Україні від російських ударів була найбільшою за рік, – ООН

Доповідь Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні свідчить, що посилення ударів з боку… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Нічна атака дронів: на Житомирщині уламки БпЛА впали на будинок, а на Чернігівщині “Шахед” влучив по енергооб’єкту

У Житомирській області під час ворожої атаки уламки російського БпЛА впали на будинок. Почалась пожежа,… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Ukraine forms new brigades, but can’t equip them due to insufficient and delayed arms deliveries

Ukraine is addressing its manpower problems and is forming several new brigades. Still, the delay… Читати більше

Thursday July 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.