Українським пілотам вдалося впровадили пуски авіабомб AASM з наднизьких висот

Українському пілоту винищувача МіГ-29 на граничній висоті вдалося запустити з кабруванням французькі авіабомби AASM-250 по Бєлгородській області.

Відео бойової роботи було опубліковано українським військовим.

На кадрах видно, як пілот українського літака виконав складний маневр кабрування з двома авіаційними бомбами на гранично низькій висоті, щоб не потрапити у зону ураження російських зенітних систем поблизу лінії фронту.

Запустити бомби з настільки малої висоти йому вдалось завдяки:

  • різкому маневру.
  • особливості французької коригованої авіаційної бомби AASM, яка оснащена твердопаливним ракетним прискорювачем.

Увага! На відео присутня ненормативна лексика!

Одразу після виконання пусків бомбового озброєння пілот винищувача відвернув борт назад та різко пішов на зниження. Саме такий маневр мінімізував ризик бути захопленим російським ЗРК.

Водночас дві 250-кілограмові авіабомби продовжили самостійний політ у напрямку визначеної цілі за супутниковими координатами.

Фото: Скриншот з відео

Наразі це перше відео, на якому зображено проліт та застосування українською тактичною авіацією бомбового озброєння на настільки низькій висоті.

На кадрах показано наслідки застосування високоточного авіаційного озброєння Повітряними силами по російських цілях на території Бєлгородської області. Тоді наша авіація успішно уразила пункт управління мотострілецького полку.

На опублікованих кадрах можна помітити ураження будівлі. Для його ураження український винищувач здійснив скид авіаційних високоточних бомб по цілі.

Момент ураження пункт управління першою авіабомбою. Фото: Скриншот з відео

"Повітряні сили Збройних Сил України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони завдали успішного удару по пункту управління мотострілецького полку ворога, що розташовувався в населеному пункті Нехотіївка Бєлгородської області (рф). За результатами бойової роботи зафіксовано вибухи. Ціль успішно уражена", написали тоді у Генштабі.

Пункт управління використовувався ворогом для координації дій на полі бою, а також займався проведенням планування операцій, розробкою плану побудови оборонних рубежів тощо.

Раніше "Мілітарний" публікував відео запуску авіабомб AASM на висоті близько 1500 метрів з українського винищувача Су-27.

Нагадаємо, що у російській федерації визнали, що українські безпілотники на аеродромі "Ахтубинск" в Астраханській області уразили два новітніх російських винищувачі Су-57.

Варто додати, що понад 10 країн-партнерів вже дали дозвіл на удари по російській території своєю зброєю.

Зокрема, США дозволили Україні завдавати ударів американською зброєю по території росії. Однак, як зазначали, дозвіл поширюється лише на російську територію біля Харківської області й спрямований на захист Харкова.

Свіжі дописи

  • Новини

російська федерація вибула з десятки найбільших економік світу

Російська федерація вибула з десятки найбільших економік світу в доларовому еквіваленті: до цього призвело падіння… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Як поєднати стиль і функціональність у сучасному інтер’єрі з меблями від Кул Хаус

У сучасному світі інтер'єр відіграє ключову роль у створенні комфортного та естетично привабливого простору для… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Українські хірурги вперше у світі провели операцію на серці бійця унікальним способом

Уперше у світі унікальну операцію на серці 49-річного захисника Юрія Січки без розрізу грудної клітки… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Досвід ветеранів: чим він може бути корисний для роботодавців

Як зробити так, щоби взаємодія між ветеранами й роботодавцями стала ефективною, а на новому робочому… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

МЗС росії висловило підтримку Ле Пен: лідерка ультраправих Франції обурилась на це

Російська федерація висловилась на підтримку ультраправої партії перед другим туром парламентських виборів у Франції, що… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Putin is not against continuing Istanbul peace talks with Ukraine

The Russian Federation may return to the so-called Istanbul Agreements regarding peace between the Russian… Читати більше

Thursday July 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.