У британській розвідці пояснили відправку росією тисяч мігрантів на фронт

На війну з Україною москва виправляє тисячі мігрантів з Центральної Азії, щоб не брати до армії людей, котрі мають більшу політичну активність.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у X (Twitter).

Як зазначається у зведенні, виступаючи на Петербурзькому міжнародному юридичному форумі 27 червня 2024 року, голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін заявив, що російська влада виявила 30 тисяч мігрантів, які нещодавно стали російськими громадянами і не перебувають на військовому обліку.

Бастрикін також похвалився, що 10 тисяч із них уже відправлено до України. Він стверджував, що ці мігранти будуть рити окопи та виконувати інші обов'язки у тилових районах.

За даними британської розвідки, російські незалежні ЗМІ раніше повідомляли, що силовики проводять кампанію юридичного переслідування щодо мігрантів, особливо з Центральної Азії, у спробі спонукати їх вступити на службу до російської армії в обмін на громадянство або уникнути арешту за надуманими звинуваченнями.

"Ймовірно, це ще один винахідливий спосіб стимулювати набір в армію, одночасно намагаючись обмежити вплив на ті частини російського населення, які мають більшу політичну активність", – зазначають у Міноборони Британії.

Зазначимо, що Кремль прагне уникнути другої хвилі непопулярної мобілізації після того, як заклик 300 тисяч росіян у вересні 2022 року спровокував паніку та втечу з країни. Натомість влада намагається заманити людей в армію грошима та намагається змусити воювати іммігрантів.

Що відомо про мобілізацію та вербування росіянами найманців в інших країнах

Росія через втрати намагається залучити іноземних добровольців для їх подальшої участі у війні. Країна-терорист вже завербувала десятки тисяч громадян Азії та Африки.

Проте останнім часом російська федерація активізувала кампанію з набору найманців у центральній Африці.

Так росія до наступу на Харківщині залучила африканських студентів.

Нагадаємо, росія вербує на війну проти України найманців у Сирії. Їм за прискореною процедурою видають російські паспорти.

Окрім того, країна-агресорка залучила до своєї армії 15 тисяч мешканців Непалу. Це сталося після того, як у 2023 році російський уряд оголосив про вигідні умови служби для іноземних бійців, які приєднаються до війська рф.

Також повідомлялось, що правоохоронці Індії заарештували чотирьох людей, які займалися вербуванням найманців для відправки їх на війну проти України.

Додамо, що моква планує і далі поповнювати лави окупантів. Нещодавно в Британії спрогнозували, що путін планує призвати ще 170 тисяч людей для війни проти України.

За оцінками Міністерства оборони Британії, від початку повномасштабного вторгнення росіяни втратили понад 300 тис. військових, проте навіть офіційні особи російської федерації не знають точну кількість загиблих.

А путін заявив, що до кінця року на війну проти України назбирає півмільйона росіяннаразі воюють 617 тисяч.

Варто нагадати, що станом на 2 липня загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі склали понад 545 тисяч військових.

Свіжі дописи

  • Новини

У цьому році українці вдвічі менше скаржаться на порушників мовного закону, ніж торік

За 6 місяців 2024 року секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови отримав від громадян України… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

МАГАТЕ: підстанцію біля ЗАЕС знову атакували дрони

російська окупаційна адміністрація на Запорізькій АЕС повідомила МАГАТЕ, що у середу, 3 липня, кілька безпілотників… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Зеленський в інтерв’ю для Bloomberg говорив про “проблемну” ситуацію на фронті, Єрмака та пропозиції Трампа

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю для американського видання Bloomberg говорив про ситуацію на фронті, саміт… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Повітряні сили: з травня 2023 року жоден “Кинджал”не досяг столиці

Усі ворожі балістичні ракети “Кинджал”, що були запущені по українській столиці після отримання ЗРК Patriot,… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

У нове вбрання переодягли малюків-засновників Києва

На Поштовій площі столиці малюків-засновників Києва переодягли у нове вбрання. Про це пише Вечірній Київ,… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Автоматизація юридичної практики: чому CRM системи необхідні малим фірмам

Юридична практика в сучасному світі потребує не лише глибоких знань та професіоналізму, але й ефективних… Читати більше

Thursday July 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.