Вбивство посадовця Запорізької міськради: у Києві затримали одного з підозрюваних

У Києві правоохоронці затримали одного з підозрюваних у вбивстві директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради (ЗМР) Максима Денщіка 11 червня.

Про це сьогодні, 1 липня, повідомили в ГУ Нацполіції в області та Запорізькій обласній прокуратурі, пише Рубрика.

За даними відомств, у результаті проведення комплексу слідчо-оперативних заходів були встановлені двоє підозрюваних у справі — чоловіки 21 та 33 років, обидва — жителі інших регіонів країни.

Слідством встановлено, що підозрювані декілька днів відстежувати посадовця міськради та готувалися вчинити вбивство. При цьому вони вдавалися до заходів конспірації.

"У день вбивства (11 червня, — ред.) в спланований час підозрювані чекали на посадовця біля його будинку. Коли той вийшов з під'їзду, один з чоловіків здійснив постріли з вогнепальної зброї", — йдеться в повідомленні поліції.

За адресами, де переховувались підозрювані, проведені обшуки, в результаті яких вилучено речові докази, а також транспортні засоби, на яких вони пересувалися під час підготовки до вчинення вбивства. Усе вилучене направлене для проведення відповідних експертиз.

Фото: Запорізька обласна прокуратура

Правоохоронці затримали одного з підозрюваних та повідомили йому про підозру за фактом умисного вбивства (ст. 115 КК України). За рішенням суду йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини, чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі.

Іншого підозрюваного правоохоронці оголосили в розшук. Досудове розслідування триває.

Що відомо про вбивство Максима Денщіка

11 червня 2024 року близько 8-ї години ранку в Запоріжжі невідомий стріляв у тимчасово відстороненого директора департаменту правового забезпечення Максима Денщіка. Зловмисник здійснив чотири постріли. Під час отримання медичної допомоги потерпілий помер.

Об 11:25 очільник ОВА Іван Федоров повідомив, що провів оперативну нараду із правоохоронцями щодо вбивства Максима Денщіка:

"Розслідування резонансного вбивства — на особливому контролі. Запоріжжя – не місце для кримінальних розборок. Тож спільно із правоохоронцями будемо проводити превентивну роботу з викорінення криміналітету в обласному центрі".

Пізніше правоохоронці закликали відгукнутися громадян, які стали свідками або володіють будь-якою інформацією, що допоможе в розслідуванні та розшуку фігуранта злочину.

Свіжі дописи

  • Новини

Шмигаль обговорив з головою Генасамблеї ООН потреби України задля відновлення та розбудови енергосистеми

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із головою Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй Деннісом Френсісом.… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Виграти каву з Залужним за донат: як працює це рішення та як стати його частиною

Кожен охочий може завдяки донату зустрітися з колишнім головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним. “Рубрика” розповідає подробиці.… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Зеленський: якщо Трамп знає, як закінчити цю війну, він має сказати нам вже сьогодні

Президент України Володимир Зеленський заявив, що якщо у кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки (США) Дональда… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

ISW повідомив про бій у районі Журавки на Сумщині: в ОВА прокоментували

Бій, який нещодавно стався в прикордонній частині Сумської області, в районі Журавки, відбувається не вперше:… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

ЗМІ: у Північноатлантичному Альянсі досягли згоди щодо 40 млрд євро для України

Згоди щодо фінансування на військову допомогу для України наступного року у розмірі 40 млрд євро… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Ukraine creates first inclusive accessibility department in Kharkiv

Kharkiv became the first city in Ukraine that plans to create a department of inclusive… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.