У понеділок увечері обмежень електрики буде більше: Укренерго описало ситуацію зі світлом

У понеділок, 1 липня, із 16:00 до 24:00 обсяг обмежень електропостачання буде більшим, ніж в інші години упродовж доби. Усе через зростання споживання на тлі спекотної погоди.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці, передає Рубрика.

Як відзначили в "Укренерго", сьогодні через спеку споживання очікується майже на 5% вищим, ніж вчора – у вихідний день.

Зокрема протягом доби очікується аварійне постачання з сусідніх країн для формування резервів в енергосистемі та зниження обсягу обмежень споживання. 

"Сьогодні, 1 липня, обленерго застосовуватимуть обмеження споживання протягом всієї доби. Кількість черг графіків погодинних відключень буде збільшена з 16.00 до 24.00. Причина збільшення обмежень – зростання споживання у зв'язку зі спекою", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за прогнозами споживання у понеділок очікується майже на 5% вищим, ніж 30 червня.

Повідомляється також, що 30 червня Україна екстрено приймала надлишки електроенергії з енергосистеми Польщі. Сьогодні планується аварійне постачання з сусідніх європейських країн для формування резервів в енергосистемі та зниження обсягу обмежень споживання.

Імпорт електроенергії 1 липня планується протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 28 139 МВт-год.

Експорту не відбувається.

Зокрема станом на сьогоднішній ранок без світла залишаються 475 населених пунктів. Через бойові дії є знеструмлення у Донецькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Чернігівській областях.

Також є відключення з технічних причин. Це пов'язано з, наприклад, впливом спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі.

Ситуація з енергетикою в Україні

Нагадаємо, росіяни за останні кілька місяців завдали до 10 масованих ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури України. Це значно зменшило можливості генерації всередині країни. З цієї причини "Укренерго" щодня застосовує графіки відключення світла. У будні вони останнім часом діють цілодобово.

Варто зазначити, що Україна внаслідок обстрілів втратила 50% спроможності генерації електроенергії,  влада працює над відновленням, щоб до зими мати якомога більше генерації.

Так, у столиці на правому і лівому берегах будуть розміщені шість міні-ТЕЦ.

Окрім того, Кабінет міністрів схвалив порядок, що встановлює правила застосування графіків відключення світла, який почне працювати з 24 червня. В уряді сподіваються, що це дасть можливість забезпечити "справедливі графіки"

Цієї зими в Україні очікується складна ситуація з енергетикою. Світло можуть вмикати 6-7 годин на добу.

Свіжі дописи

  • Новини

У Дніпрі внаслідок атаки 5 загиблих та 34 поранених: Зеленський показав момент влучання ракети

Щонайменше 5 людей загинули та 34 дістали поранення різного ступеня тяжкості внаслідок ворожих ракетно-дронових ударів… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

У червні найкращими українськими спортсменами стали Магучіх та Желтяков

У червні легкоатлетка Ярослава Магучіх визнана найкращою спортсменкою України, ліпшим же спортсменом назвали плавця Олександра… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Новинки пилососів Xiaomi – вже в АЛЛО

Неймовірних помічників для хатньої роботи українці знайдуть в АЛЛО. Сучасні моделі вражають інноваційними функціями! Серед… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Підпалив один із найсучасніших катерів росії та викрав таємні документи: військовий рф перейшов на бік України

Російський військовий добровільно перейшов на бік України, перед цим підпалив зсередини один із найсучасніших ракетних… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

У Дніпрі внаслідок обстрілу постраждали школи, дитсадки та лікарня: вже 4 загиблих та 27 поранених

Унаслідок ворожих ракетно-дронових ударів по місту Дніпро вранці 3 липня щонайменше 4 людини загинули та… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

EU and UNDP help Mykolaiv restore sports college

The sports college in Mykolaiv, damaged by Russian shelling, was restored with the financial support… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.