Частина інформаційної операції , – Демченко про заяви Білорусі про “напруженість” на кордоні з Україною

Заяви Білорусі про нібито зростання напруженості на кордоні з Україною є черговим витком інформаційної операції, яку проводить РБ за підтримки російської федерації.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко сказав у ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Рубрика.

"Білорусь уже не вперше подає таку інформацію, що Україна становить загрозу, Україна посилюється, Україна укріплюється. Зараз черговий виток цієї інформаційної операції, яку проводить Білорусь за підтримки Росії. …Вони з 21 числа проводять перевірку боєготовності своїх підрозділів, тому, можливо, це один із компонентів, аби перекинути відповідальність на Україну вкотре", – сказав Демченко.

Коментуючи заяви з боку Білорусі про те, що вони "готуються протидіяти провокаціям", речник ДПСУ наголосив, що РБ зробила найголовнішу провокацію 24 лютого 2022 року, коли відкрила свій кордон для російських військ.

"І на жаль, зараз Білорусь продовжує підтримувати країну-терористку в цій повномасштабній війні, яка розв'язана проти нашої держави. Тому кордон з Білоруссю для нас, як і раніше, залишається загрозливим напрямком, і ми продовжуємо укріплювати його як з інженерного погляду, так тримати там необхідну кількість наших сил та засобів, аби не допустити будь-яких дій, які можуть йти саме з території Білорусі", – підкреслив Демченко.

Як повідомлялося, раніше у службі спецоперацій Збройних сил Білорусі заявили про "зростання напруженості" на кордоні з Україною і що Мінськ нібито хочуть "втягнути у війну".

Тим часом від початку повномасштабної війни РФ проти України на території Білорусі постійно проводяться військові навчання.

21 червня у РБ розпочалася раптова перевірка готовності з'єднань та частин Збройних сил до виконання завдань за призначенням. До перевірки залучені військові частини та підрозділи оперативних командувань, сил спеціальних операцій, ракетних військ та артилерії, ВПС та військ ППО.

Натомість Україна посилює кордон на білоруському напрямку. Зокрема, у Волинській області відбулося відкриття після реконструкції двох прикордонних застав, персонал яких забезпечує охорону та оборону ділянок українсько-білоруського кордону.

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для відбудови: у Миколаєві за підтримки Євросоюзу та ПРООН відновили спортивний коледж

За фінансової підтримки Європейського Союзу та у рамках проєкту ПРООН у Миколаєві відновили спортивний коледж,… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Не тільки Дніпро: у Кривому Розі теж пролунав вибух, повідомили про загрозу балістики

3 липня після попередження про балістичну загрозу в Кривому Розі пролунали вибухи Про це пише… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Облрада Дніпра показала світлини пошкодженого торгового центру

Дніпровська обласна рада опублікувала знімки пошкодженого торгового центру міста після комбінованої російської атаки вранці 3… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Уранці захисники неба збили 11 повітряних цілей ворога, серед яких ракета “Іскандер К”

Уранці, 3 липня, російські загарбники запустили по Україні ударні безпілотники та ракети, у тому числі… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Наслідки атаки на Дніпро: відомо про 3 загиблих та 18 постраждалих

У Дніпрі внаслідок комбінованої російської атаки безпілотниками та ракетами був пошкоджений місцевий торговий центр: через… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Музикант та письменник Жадан став почесним професором українського університету в Мюнхені

Напередодні український письменник, музикант та військовослужбовець Сергій Жадан отримав звання почесного професора філософії Українського вільного університету… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.