У Києві впали уламки збитої ворожої ракети: пошкодили багатоповерхівку

Увечері неділі, 30 червня, російська армія запустила ракету по українській столиці. В результаті падіння уламків ракети сталась пожежа в одному з будинків Києва.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням  на мера міста Віталія Кличко та Telegram-канал Київської міської військової адміністрації.

З даними Кличка, під час тривоги у Київській області працювало ППО.

Однак пізніше було зафіксовано виклик екстрених служб в Оболонський район столиці.

Згодом він уточнив, що в Оболонському районі уламки ракети впали на житловий будинок. Там сталося загоряння на 8 та 9 поверхах.

За словами Кличка, усі екстрені служби на місці. Станом на 19:55 звернень від потерпілих не було. На місці чергують медики.

Цю ж інформацію підтвердили і в КМВА, уточнивши, що на місці вже працюють всі необхідні екстрені служби ти ДСНС.

Як уточнили у Київській міській військовій адміністрації, за оперативною інформацією сталося загорання балкону на одному з поверхів. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

З пошкодженого будинку евакуювали 10 мешканців, сказав Кличко.

Згодом він повідомив, що в наслідок падіння уламків є дві постраждалі жінки. Медики надають допомогу на місці, в них – гостра реакція на стрес.

"У 14-ти поверховому будинку часткова руйнація балконів на двох поверхах. Також загроза руйнації балкону ще на одному з поверхів. Пожежу в будинку локалізовано. Рятувальники продовжують перевіряти квартири", – написав Кличко.

Мер столиці повідомив:

"Наразі до медиків звернулися пʼятеро потерпілих. Всі – жінки, з гострою реакцією на стрес. Одну літню жінку госпіталізували, іншим надають допомогу на місці".

Наразі всі екстрені служби продовжують працювати в пошкодженому у будинку та біля нього.

Нагадаємо, сьогодні у Києві та низці областей було оголошено повітряну тривогу.

Повітряну тривогу у столиці оголосили о 19:18. Приблизно через 10 хвилин Повітряні сили оголосили, що ракети прямують в напрямку Києва через Бровари. Жителів закликали негайно пройти в укриття.

О 19:52 повітряну тривогу скасували.

Також сьогодні росіяни скинули керовану авіабомбу на Харків, там було зруйновано термінал "Нової пошти".

Як повідомлялось, загалом цього тижня ворог скинув із таких літаків понад 800 керованих авіаційних бомб.

Президент Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів посилити українську авіацію для знищення російських літаків – носіїв авіабомб.

Нагадаємо, що тільки 28-29 червня російські війська завдали руйнівного удару по Вільнянську Запорізької області, Дергачах Харківської області та по Дніпру:

Свіжі дописи

  • Новини

Гауляйтера “ЛНР” Пасічника заочно засуджено до 12 років тюрми

Завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного ув’язнення засуджено ватажка окупаційної адміністрації рф на тимчасово… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Україна та Чехія провели черговий раунд переговорів щодо двосторонньої безпекової угоди

За дорученням Президента України та керівника Офісу Глави держави й на виконання Спільної декларації «Групи… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Як перевести 80% кадрових документів в ЕДО та врятувати працівників від паперової рутини

Епоха незліченної кількості паперів на робочих столах завершується. Компанії автоматизують робочі процеси та звільняють час… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Уряд виділив майже 2,4 млрд гривень на відновлення доріг в прифронтових регіонах

Понад 2,38 мільярда гривень виділив Уряд з резервного фонду державного бюджету на відновлення автодоріг в… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Війна загострила довкіллєві проблеми на Харківщині, – екоактивіст Артем Приходько

Волонтер і захисник довкілля Артем Приходько впевнений, що війна загострила довкіллєві проблеми на Харківщині. Про… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Українським пілотам вдалося впровадили пуски авіабомб AASM з наднизьких висот

Українському пілоту винищувача МіГ-29 на граничній висоті вдалося запустити з кабруванням французькі авіабомби AASM-250 по… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.