Російській федерації вдається успішно просувати свої наративи про Україну в західні ЗМІ, – Голос Америки

Російській федерації вдається далі просувати свої наративи у західних засобах масової інформації, підмінювати теми, викривлювати сприйняття своєї агресивної війни, щоб звинуватити у ній саму Україну.

Про це інформує Голос Америки.

Так вважають західні експерти. Вони продемонстрували просування російських наративів на прикладі подій у Криму: західні ЗМІ підхоплюють кремлівські цитати замість висвітлення суті подій на війні Росії проти України.

Так, низка оглядачів звернула увагу на висвітлення удару американською зброєю по Центру космічного стеження та зв'язку в тимчасово окупованому Криму.

Ураження, підтверджене Міністерством оборони України, дозволило ЗСУ знешкодити важливу військову складову системи супутникового зв'язку та навігації, що допомагала росіянам цілитися, зокрема, по цивільних цілях у мирних містах.

Натомість низка провідних західних ЗМІ цитували російську сторону, котра наголошувала на постраждалих, які у момент ураження відпочивали на пляжах окупованого росією українського півострова.

Мова йде про публікації у BBC, The Guardian, CNN.

При цьому німецький оглядач Юрген Наудітт зафіксував: росія змінює свої повідомлення, спростовуючи сама себе.

Спочатку рф заявляла, що збила ракету ATACMS (силами своєї ППО прямо над кримським пляжем), але потім відмовилася від цієї версії та звинуватила Україну в навмисній атаці.

За його словами, "одне правило завжди діє – росіяни завжди брешуть".

Фабіян Гоффманн, науковий співробітник Університету Осло в Норвегії та експерт з бойових ракет, звертає увагу журналістів на той факт, що кадри на відео "зовсім не схожі на цілеспрямований напад і дуже чітко видно, що це результат …перехоплення".

"Туристам пощастило, – пише Гоффманн, – що лише кілька бомб M74 здетонували поблизу пляжу, більшість – у воді. Інакше це могла б бути кривава лазня", зауважив він.

Журналіст чиказького WGN Radio Джо Ліндслі, який веде щоденні трансляції з України, показав у своєму відеоролику в мережі Х, як англомовні ЗМІ, копіюючи російські заголовки, сконцентрувалися на втратах людей, котрі відпочивали на суверенній українській території, захопленій росією.

Замість того, щоб показати суть події: знешкодження стратегічного військового об'єкту, який давав змогу росіянам щоденно вбивати мирних мешканців України.

"Негативна історія домінувала в заголовках. Ось як Росія керує бездумними ЗМІ", – пише Ліндслі.

Він наголошує – людей вбили залишки російської ППО, а не американська зброя, запущена українцями. При цьому, каже американський журналіст, про постраждалих українців, яких росіяни навмисно вбивають у мирному Харкові, ці ЗМІ не згадують.

"Де заголовки про цивільних, убитих росіянами у Харкові тільки кілька днів тому? Де заголовки про успіхи українців у використанні точної американської зброї для ураження місць, звідки Росія атакує вільних людей?", підкреслив він.

Свіжі дописи

  • Новини

Орбан прибув до Києва, вперше за останні 12 років

Уранці 2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув до української столиці Києва: це його перший… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Байдена можуть достроково офіційно висунути в кандидати в президенти Сполучених Штатів, – ЗМІ

Національний комітет Демократичної партії США може достроково офіційно висунути в кандидати у президенти Джо Байдена,… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Уже 50 українських спеціалістів з обслуговування F-16 підготувала Данія

Перші 50 спеціалістів з технічного обслуговування західних літаків F-16, які незабаром має отримати Україна, завершили… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Прокуратура Відня розслідуватиме сексуальні злочини російських військових в Україні

Австрійська правозахисна організація CEHRI та фонд Джорджа та Амаль Клуні "За справедливість" звернулися до прокуратури… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

ЗСУ минулої доби знищили ще понад 1200 окупантів, втрати рф перевищили 545 тисяч військових

Минулої доби, 1 липня, Сили оборони ліквідували ще понад 1200 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Кулеба: російську федерацію не обрали до одного з шести головних органів ООН

Російській федерації не вдалося переобратися на новий термін членом Економічної та соціальної ради ООН (ЕКОСОР),… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.