У Білорусі заявили про зростання напруження на кордоні та готовність “захищатися від України”

На білорусько-українському кордоні обстановка характеризується наростанням напруженості, тому Збройні сили Білорусі докладають всіх зусиль, щоб підготуватися та протистояти нападу з території України.

Про це заявили заступник командувача силами спеціальних операцій Білорусі полковник Вадим Лукашевич та начальник зенітних ракетних військ командування ВПС країни Андрій Северинчик, яких цитує "Белта".

"Обстановка на білорусько-українському кордоні характеризується наростанням напруженості. Коаліція західних країн розв'язала гарячий конфлікт поблизу нашої території. З їхнього боку робляться спроби втягнути нашу країну у війну. У цих складних умовах наша країна робить усе, щоб зберегти мир на білоруській землі.

У нас є інформація, що Україна стягує до наших кордонів війська, озброєння, військову техніку. Зокрема, у Житомирській області розміщені американські бойові машини піхоти, реактивні системи залпового вогню, важка далекобійна артилерія та інша техніка", наголосив Лукашевич.

Білоруськів військові також обурюються, що українські військові розгорнули системи спостереження радіоелектронної розвідки та використовують БпЛА для розвідки ситуації в Білорусі. Варто нагадати, що саме звідти 24 лютого 2022 року в Україну зайшли танки та піхота.

Білорусь також нібито стягнула додаткові сили і засоби ППО в райони біля Житомирської області.

"Ми готові рішуче застосувати всі наявні сили та засоби для захисту території та населення Республіки Білорусь від можливих провокацій у повітряному просторі", підкреслив Северинчик.

Нагадаємо, 20 червня Держприкордонкомітет Білорусі заявив, що фіксує збільшення угруповання українських військових на кордоні з Україною, українські прикордонники наголошують, що Сили оборони здійснюють захист суверенної території від агресора і жодних провокацій у цьому немає.

Варто додати, 22 червня у Державній прикордонній службі України заявили, що наразі не фіксують скупчення військ на території Білорусі на кордоні з українською державою.

Свіжі дописи

  • Новини

Укрпошта з 1 липня підвищила вартість послуг на відправлення по Україні

АТ "Укрпошта" з 1 липня збільшує тарифи “Укрпошта. Стандарт” і “Укрпошта. Експрес” у середньому на… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Вбивство посадовця Запорізької міськради: у Києві затримали одного з підозрюваних

У Києві правоохоронці затримали одного з підозрюваних у вбивстві директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради (ЗМР)… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Україна цього тижня буде однією з найспекотніших країн в Європі: у деяких областях прогнозують до 37 градусів

Цього тижня, з 1 до 7 липня, Україна буде однією з найспекотніших країн у Європі. Температуру в Україні можна буде… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Аварійні генератори: як підготувати свій будинок до надзвичайних ситуацій

Домашній генератор — справжній рятівник під час вимкнення світла. Він підтримує роботу освітлювальних приладів, побутової… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Лето в движении: выбираем бассейн Intex для дома и сада

Летние дни идеально подходят для водных удовольствий, и бассейн Intex может стать настоящей жемчужиной домашнего… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

30 червня відбувся #РазомДіємо Фест – Рівне, що продовжив низку регіональних заходів

30 червня Представництво Європейського Союзу в Україні у співпраці з БО "Мережа 100 відсотків життя… Читати більше

Monday July 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.