Новини

Готуємо нові рішення заради нашої сили й заради захисту наших людей, – Зеленський

У Дніпрі досі тривають роботи на місці влучання російської ракети по будинку. Розбирають завали. Станом на цей час відомо про одну загиблу людину, 12 людей постраждали.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час вечірнього звернення, пише Рубрика.

Президент наголосив, що усім надається необхідна допомога. Ще невідома доля кількох людей.

"Усе робиться, щоб з'ясувати всі обставини, усі деталі. І обов'язково Росія відповідатиме за цей терор проти України. Ми готуємо нові рішення заради нашої сили й заради захисту наших людей", – наголосив Зеленський.

Також глава держави повідомив, що дуже довго працювали заради звільнення з російської неволі Нарімана Джеляла, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, двох священників Української греко-католицької церкви та цивільних людей, які були захоплені росіянами на окупованій території ще в 17-му та 18-му роках. Нарешті наші люди вдома. Десять цивільних. На тижні звільнили з полону також 90 військових, і загалом за час цієї війни повернули в Україну з російської неволі вже 3 тисячі 310 людей.

"Маємо знайти й повернути в Україну всіх наших, кожного й кожну, хто в полоні, хто депортований, – дорослих і дітей, військових і цивільних. Усіх. Я дякую нашій команді, яка займається обмінами", – підкреслив Президент.

Зеленський повідомив, що зустрівся сьогодні з Наріманом Джелялом, говорили про те, що далі будемо робити і для нашої перемоги та звільнення нашої землі, і для підтримки кримськотатарського народу.

"Сьогодні був також на Національному молитовному сніданку й особисто там привітав звільнених із полону священників Богдана Гелету та Івана Левицького. Я подякував також усім представникам церков і релігійних спільнот за підтримку наших людей, наших громад, за допомогу нашій державі у цей надзвичайно складний час війни. Хай усі молитви за мир для України й за нашу, українську, перемогу будуть почуті", – підсумував Зеленський.

 

Свіжі дописи

  • Новини

Окупанти планують вивезти із заповідника “Асканія-Нова” ще одну партію тварин

Росіяни планують вивезти з окупованого заповідника "Асканії-Нова" до Криму ще одну партію тварин. Викрадення фауни… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Czech Republic is ready to search for ammunition for Ukraine

The Czech Republic fully complies with its promises as part of its initiative to provide… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Democrats call on Pentagon to train more Ukrainian pilots on F-16 fighters

A group of Democrats in the US House of Representatives called on the Pentagon to… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

рф заборонила в’їзд 99 громадянам Канади: через антиросійські санкції уряду Трюдо

Росія заборонила в'їзд 99 громадянам Канади у відповідь на "чергові хвилі антиросійських санкцій" уряду Джастіна Трюдо. Про… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

У ВМС України закликають російських туристів залишити Крим: там багато військових об’єктів, яким “ніхто не дасть спокою”

Речник Військово-морських сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук закликав російських туристів залишити Крим та… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

В останній день червня Укрзалізниця встановила рекорд: перевезено 100 000 пасажирів за добу

Укрзалізниця перевезла впродовж червня 2,5 млн пасажирів, що на 18% більше, ніж минулого червня. У неділю,… Читати більше

Monday July 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.