Новини

МОН: 81 тренер готовий навчати вчителів оновленого предмета “Захист України”

Міністерство освіти і науки України закінчило першу хвилю підготовки тренерів, які ознайомлюватимуть шкільних вчителів з особливостями оновленого предмета "Захист України".

Про це повідомили в Міносвіти, цитує Рубрика.

У міністерстві розповіли, що підготовку закінчив 81 тренер. Їх навчали представники 12 бригади НГУ «Азов», OSINT-фахівці проєкту Molfar, KMBS та школа «Майбутні». Як розповіли у МОН, навчання охоплювало теми національної безпеки та оборони, інформаційної безпеки, військового управління, а також стосувалося особливостей роботи з учнями 10–11 класів та педагогіки.

фото: МОН

«Хочемо, щоб з 1 вересня предмет "Захист України" викладали по-новому. І саме вчителі мають стати рушієм цих змін, тому навчання педагогів — важливий фокус уваги. Наша мета — зробити так, щоб у підсумку вчителі "Захисту України" стали натхненниками для багатьох молодих громадян: формували потужну патріотичну позицію, надавали знання для збереження життя як в мирний час, так і в умовах війни», — зазначає міністр освіти Оксен Лісовий.

Відтепер після тримання сертифікату тренери зможуть проводити підвищення кваліфікації вчителів.

Планується, що в липні запускатиметься набір на другу хвилю навчання для тренерів через великий попит та важливість викладання оновленого предмета «Захист України».

Нагадаємо, раніше Оксен Лісовий заявляв, що предмет «Захист України» викладатимуть по-новому. За його словами, торік уряд виділив фінансування на переоснащення кабінетів і навчання вчителів. Загалом функціонуватиме мережа приблизно з тисячі навчальних центрів для викладання «Захисту України».

фото: МОН

У цій дисципліні буде 6 модулів, серед них і домедична допомога, де є елементи тактичної медицини. Також там буде різноманітна інженерія, що передбачає, зокрема, навички управління безпілотними апаратами, радіозв'язок і різноманітні технології, пов'язані з військовим контекстом. А ще МОН передбачило топографію і тактику: базові знання та навички.

Як зазначають в МОН, у 2023 році уряд виділив 1,74 млрд грн для підвищення кваліфікації вчителів предмета «Захист України».

фото: МОН

Міністерство освіти й науки ще у вересні минулого року запустило пілотний проєкт оновленої дисципліни "Захист України". Для його апробації обрали школи з різних регіонів України. 

Нагадаємо, що Міністерство освіти й науки оголосило до оновлення шкільної дисципліни "Захист України" включити навчання керування дронами.

Окрім того, створення навчальної програми для школярів з домедичної допомоги запропонували Київська міська військова адміністрація спільно з Навчально-тренувальним центром тактичної медицини КоЛеСо.

Свіжі дописи

  • Новини

Литва найближчим часом може вийти із Конвенції про заборону касетних боєприпасів

Рішення щодо виходу Литви із Конвенції про заборону касетних боєприпасів може бути прийняте вже найближчим… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Укренерго: 27 червня графіки відключень будуть застосовуватися впродовж всієї доби

В Україні у четвер, 26 червня, відключення світла за графіками відбуватимуться протягом всього дня. Вони… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Мільйонні зловживання на бронежилетах: посадовцю “Укренерго” повідомлено про підозру

Правоохоронці повідомили про підозру посадовцю компанії «Укренерго», якого звинувачують у розтраті 8 млн гривень на… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Данія виділить 4,7 млн євро для відновлення енергооб’єктів у Миколаївській та Харківській областях

Міністерство закордонних справ Данії перерахує до Фонду підтримки енергетики України додатковий грант у розмір близько… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Президент підписав закон про впровадження електронного квитка у транспорті

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

У застосунку “Резерв+” з’явився статус бронювання від мобілізації

У мобільному застосунку "Резерв+" тепер відображається статус бронювання від мобілізації. У реєстр занесено вже 340… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.