Новини

Атаки українських безпілотників вивели з ладу 14% нафтопереробних потужностей росії, – Пентагон

Удари українських безпілотників по енергетичній інфраструктурі росії з початку цього року вивели з ладу 14% нафтопереробних потужностей країни та спровокували підвищення внутрішніх цін на паливо.

Про це розповіли в розвідувальному управлінні Пентагону, повідомляє Рубрика, посилаючись на Bloomberg.

Втрата частини російських нафтопереробних потужностей призвела до зростання внутрішніх цін на 20-30% до середини березня, а також стала причиною зупинки експорту, щоб зосередитися на задоволенні внутрішнього попиту, згідно з оцінкою Розвідувального управління Міноборони США, викладеною у звіті генеральним інспектором Робертом Сторчем, який здійснює контроль за допомогою Україні.

«Аби пом'якшити наслідки цих ударів, Росія заборонила експорт бензину на шість місяців, починаючи з березня, почала імпортувати нафтопродукти із Білорусі, планувала імпортувати із Казахстану, а також надала перевагу транспортуванню нафтопродуктів російській залізниці, а не іншим видам транспорту», – йдеться у зведенні.

Хоча атаки на нафтопереробні заводи рф спрямовані на виснаження запасів палива та прибутків від експорту російських Збройних сил, Сполучені Штати критикують їх як такі, що створюють ризик для світових цін на нафту.

Зазначається, що оприлюднений аналіз охоплює лише двомісячний період – від першого удару 21 січня на завод ПАТ «Новатек» в Усть-Лузі до атаки 24 березня на електростанцію в Новочеркаську.

Водночас у Пентагоні зауважили, що українські удари по енергетичних об'єктах у росії «призвели до незначного збою в постачанні електроенергії російським військовим і цивільному населенню». У відомстві пояснили це тим, що рф має надійні генеруючі потужності, які є третіми за величиною у світі, і високий ступінь резервування в своїй мережі.

Як повідомлялося, 17 травня, у п'ятницю, після нічної атаки безпілотників палав НПЗ у м.Туапсе Краснодарського краю, один з найбільших у рф.

Як повідомляла Рубрика, в 2024 році відбулося 15 атак безпілотників на 13 нафтопереробних заводів у 9 регіонах російської федерації. З них значні ушкодження понесли 8 об'єктів. Крім того, російська нафтопереробка знизилася до мінімуму за останні 11 місяців.

Що відомо про атаки на нафтобази та нафтозаводи в росії останнього часу

Так вранці 16 березня у Самарській області російської федерації ударні безпілотники атакували одразу два нафтові підприємства: дрони завдали удару по нафтопереробному заводі у Сизрані та Новокуйбишівському НПЗ.

А в ніч на 15 березня українські безпілотники атакували нафтохімічне підприємство "Перший Завод" у Калузькій області рф, що займається переробкою нафти. Це була операція ГУР МО.

Нагадаємо, що у ніч на 13 березня, ударні безпілотники атакували Воронезьку, Курську, Бєлгородську, Брянську, Ленінградську та Липецьку області російської федерації, а також нафтозавод у Рязані, де спалахнула серйозна пожежа.

Варто додати, що Служба безпеки України атакувала дронами три нафтопереробні заводи в Росії: в Рязані, Кстово Нижегородської області та Кірішах Ленінградської області.

Нагадаємо, в ніч на 12 березня безпілотники завдали удару по території російської федерації: в Орловській та Нижньогородській сталися влучання у нафтобази, де виникли масштабні пожежі; у Підмосков'ї, Курській, Білгородській, Воронезькій та Тульській областях пролунали вибухи.

Також 6 березня внаслідок атаки безпілотників у Воронезькій області російської федерації пролунали вибухи. Також ударні дрони вдарили по склад паливно-мастильних матеріалів у Курській області.

Окрім того, 15 лютого, безпілотники атакували нафтобазу, що знаходиться у Курській області російської федерації: після чого спалахнула пожежа, а в атаці звинуватили Україну.

Варто додати, в ГУР заявили, що подібних атак ударними дронами, як відбулися і вночі 12 березня, можуть зазнавати всі об'єкти, які російська федерація використовує у воєнних цілях.

Свіжі дописи

  • Новини

Це не місяці. На жаль, це роки: Галущенко – про повний перезапуск Запорізької АЕС після деокупації

Для перезапуску всіх шести енергоблоків Запорізької атомної електростанції після повернення її під контроль України знадобляться… Читати більше

Monday June 17th, 2024
  • Новини

МОН: 81 тренер готовий навчати вчителів оновленого предмета “Захист України”

Міністерство освіти і науки України закінчило першу хвилю підготовки тренерів, які ознайомлюватимуть шкільних вчителів з… Читати більше

Monday June 17th, 2024
  • Новини

У Києві зафіксували спалах гострої кишкової інфекції: 14 дітей госпіталізовано

У Києві виявили спалах гострої кишкової інфекції у 14 дітей, які прибули до одного з… Читати більше

Monday June 17th, 2024
  • Новини

У Кропивницькому відкрився 25-й центр рекрутингу української армії

25-й центр рекрутингу української армії відкрився у Кропивницькому. У центрі доступно понад 10 000 актуальних… Читати більше

Monday June 17th, 2024
  • Новини

Обстріл передмістя Полтави: збільшилася кількість поранених. Поліція показала наслідки руйнувань

Внаслідок сьогоднішнього удару окупантів по передмістю Полтави постраждало 22 людини. Розпочато розслідування за фактом порушення… Читати більше

Monday June 17th, 2024
  • Новини

Rheinmetall передасть Україні новий танк протиповітряної оборони Frankenstein

Німецька збройова компанія Rheinmetall передасть Україні новий танк протиповітряної оборони Frankenstein, який може збивати ракети та дрони.… Читати більше

Monday June 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.