Новини

Атаки українських безпілотників вивели з ладу 14% нафтопереробних потужностей росії, – Пентагон

Удари українських безпілотників по енергетичній інфраструктурі росії з початку цього року вивели з ладу 14% нафтопереробних потужностей країни та спровокували підвищення внутрішніх цін на паливо.

Про це розповіли в розвідувальному управлінні Пентагону, повідомляє Рубрика, посилаючись на Bloomberg.

Втрата частини російських нафтопереробних потужностей призвела до зростання внутрішніх цін на 20-30% до середини березня, а також стала причиною зупинки експорту, щоб зосередитися на задоволенні внутрішнього попиту, згідно з оцінкою Розвідувального управління Міноборони США, викладеною у звіті генеральним інспектором Робертом Сторчем, який здійснює контроль за допомогою Україні.

«Аби пом'якшити наслідки цих ударів, Росія заборонила експорт бензину на шість місяців, починаючи з березня, почала імпортувати нафтопродукти із Білорусі, планувала імпортувати із Казахстану, а також надала перевагу транспортуванню нафтопродуктів російській залізниці, а не іншим видам транспорту», – йдеться у зведенні.

Хоча атаки на нафтопереробні заводи рф спрямовані на виснаження запасів палива та прибутків від експорту російських Збройних сил, Сполучені Штати критикують їх як такі, що створюють ризик для світових цін на нафту.

Зазначається, що оприлюднений аналіз охоплює лише двомісячний період – від першого удару 21 січня на завод ПАТ «Новатек» в Усть-Лузі до атаки 24 березня на електростанцію в Новочеркаську.

Водночас у Пентагоні зауважили, що українські удари по енергетичних об'єктах у росії «призвели до незначного збою в постачанні електроенергії російським військовим і цивільному населенню». У відомстві пояснили це тим, що рф має надійні генеруючі потужності, які є третіми за величиною у світі, і високий ступінь резервування в своїй мережі.

Як повідомлялося, 17 травня, у п'ятницю, після нічної атаки безпілотників палав НПЗ у м.Туапсе Краснодарського краю, один з найбільших у рф.

Як повідомляла Рубрика, в 2024 році відбулося 15 атак безпілотників на 13 нафтопереробних заводів у 9 регіонах російської федерації. З них значні ушкодження понесли 8 об'єктів. Крім того, російська нафтопереробка знизилася до мінімуму за останні 11 місяців.

Що відомо про атаки на нафтобази та нафтозаводи в росії останнього часу

Так вранці 16 березня у Самарській області російської федерації ударні безпілотники атакували одразу два нафтові підприємства: дрони завдали удару по нафтопереробному заводі у Сизрані та Новокуйбишівському НПЗ.

А в ніч на 15 березня українські безпілотники атакували нафтохімічне підприємство "Перший Завод" у Калузькій області рф, що займається переробкою нафти. Це була операція ГУР МО.

Нагадаємо, що у ніч на 13 березня, ударні безпілотники атакували Воронезьку, Курську, Бєлгородську, Брянську, Ленінградську та Липецьку області російської федерації, а також нафтозавод у Рязані, де спалахнула серйозна пожежа.

Варто додати, що Служба безпеки України атакувала дронами три нафтопереробні заводи в Росії: в Рязані, Кстово Нижегородської області та Кірішах Ленінградської області.

Нагадаємо, в ніч на 12 березня безпілотники завдали удару по території російської федерації: в Орловській та Нижньогородській сталися влучання у нафтобази, де виникли масштабні пожежі; у Підмосков'ї, Курській, Білгородській, Воронезькій та Тульській областях пролунали вибухи.

Також 6 березня внаслідок атаки безпілотників у Воронезькій області російської федерації пролунали вибухи. Також ударні дрони вдарили по склад паливно-мастильних матеріалів у Курській області.

Окрім того, 15 лютого, безпілотники атакували нафтобазу, що знаходиться у Курській області російської федерації: після чого спалахнула пожежа, а в атаці звинуватили Україну.

Варто додати, в ГУР заявили, що подібних атак ударними дронами, як відбулися і вночі 12 березня, можуть зазнавати всі об'єкти, які російська федерація використовує у воєнних цілях.

Свіжі дописи

  • Новини

Укренерго: 27 червня графіки відключень будуть застосовуватися впродовж всієї доби

В Україні у четвер, 26 червня, відключення світла за графіками відбуватимуться протягом всього дня. Вони… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Мільйонні зловживання на бронежилетах: посадовцю “Укренерго” повідомлено про підозру

Правоохоронці повідомили про підозру посадовцю компанії «Укренерго», якого звинувачують у розтраті 8 млн гривень на… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Данія виділить 4,7 млн євро для відновлення енергооб’єктів у Миколаївській та Харківській областях

Міністерство закордонних справ Данії перерахує до Фонду підтримки енергетики України додатковий грант у розмір близько… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Президент підписав закон про впровадження електронного квитка у транспорті

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

У застосунку “Резерв+” з’явився статус бронювання від мобілізації

У мобільному застосунку "Резерв+" тепер відображається статус бронювання від мобілізації. У реєстр занесено вже 340… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Russian troops launch attack on Kherson humanitarian headquarters, injuring five

On the afternoon of June 26, Russian troops attacked the humanitarian headquarters in Kherson. As… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.