Історичний момент: люксова яхта Медведчука Royal Romance набула статусу українського судна, – АРМА

Люксова 92-метрова яхта Royal Romance колишнього народного депутата Віктора Медведчука отримала статус українського судна, що означає національну приналежність судна, на яке поширюється юрисдикція України.

Про це повідомили в АРМА.

Голова Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України Євгеній Ігнатенко заявив, що це "історичний момент для нашої країни".

"Перший в історії України арештований актив, який перебуває за кордоном, отримав державну реєстрацію в Україні. Це сприятиме подальшій реалізації арештованої яхти та надходження коштів від реалізації до держбюджету України", зазначив Ігнатенко.

Голова АРМА також привітала українців зі знаковою подією та вкотре наголосила, що все злочинно-здобуте майно працюватиме на благо України.

"Вітаю всіх Українців з тим, що яхта "Royal Romance" перейшла під прапор України! Хочу наголосити на тому, що ми зробимо все можливе, щоб все злочинно здобуте і виведене за кордон майно було повернуто під юрисдикцію України", – підкреслила вона.

Нагадаємо, у квітні 2022 року Личаківський райсуд Львова передав яхту Медведчука в управління АРМА, яке протягом року шукало механізми, як реалізувати майно, що перебуває за кордоном.

У листопаді 2023 року з ініціативи самої АРМА Кабінет Міністрів дозволив Агентству продавати арештоване за кордоном майно.

А вже 25 січня 2024 року окружний суд у хорватському місті Спліт ухвалив рішення передати Україні заарештовану яхту Royal Romance. У лютому уряд погодив реалізацію яхти Royal Romance у Хорватії.

Довідка

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський 12 квітня 2022 року повідомив, що була проведена спецоперація із затримання народного депутата від забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя" й кума Путіна Віктора Медведчука.

Згодом 200 українських військових обміняли на Віктора Медведчука, який "вже дав усі можливі свідчення слідству".

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Київської області позбавила Віктора Медведчука – колишнього народного депутата від партії ОПЗЖ і кума президента рф володимира путіна – права займатися адвокатською діяльністю.

Медведчуку  раніше було повідомлено про підозру за ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.1 ст.258-3 (сприяння терористичній організації) та ч.1 ст.438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

Свіжі дописи

  • Новини

Макрон на тлі програшу у виборах до Європарламенту оголосив про розпуск парламенту

Лідер Франції Емманюель Макрон анонсував, що розпускає парламент країни, Національне зібрання, та призначає нові вибори.… Читати більше

Sunday June 9th, 2024
  • Новини

Байден та Макрон підтримують використання прибутків від активів рф на користь України і сподіваються, що країни G7 підтримають фонд на $50 мільярдів

Президенти США та Франції Еммануель Макрон підтримують зусилля Євросоюзу та G7 щодо використання прибутків від… Читати більше

Sunday June 9th, 2024
  • Новини

Руйнування росіянами Каховської ГЕС стало трагедією для осетрових видів риб в Україні, – WWF-Україна

Підрив росіянами Каховської ГЕС вкрай негативно позначився на популяції осетрових видів риб, які занесені до… Читати більше

Sunday June 9th, 2024
  • Новини

У Львові з’явився мурал на честь загиблого поета та військового Юрія Дадака

У Сихівському районі Львова  на одному з будинків з’явився мурал на честь поета і військового… Читати більше

Sunday June 9th, 2024
  • Новини

Тернопіль стало найекологічніше та найбезпечніше місто України

Під час "Конференції з демократичного врядування 2024" - соціологічною групою "Рейтинг" від імені Центру аналізу… Читати більше

Sunday June 9th, 2024
  • Новини

У Мінекономіки пояснили коли підприємству можуть відмовити в бронюванні працівників: що відомо

В Україні підприємства можуть забронювати своїх співробітників. Проте є ситуації, коли підприємства отримують відмови щодо… Читати більше

Sunday June 9th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.