У Держдепі США вважають, що війська рф не зможуть зробити серйозні прориви у Харківській області

У Державному департаменті Сполучених Штатів Америки прогнозують, що російсько-окупаційні війська, які на сьогодні намагаються просуватися у Харківській області, не зможуть досягти серйозних успіхів у цьому районі.

Про це заявив заступник речника Держдепу США Ведант Пател на брифінгу, пише "ЄП".

Як зазначив представник Держдепу, у Штатах очікують, що росіяни упродовж наступних тижнів намагатимуться просуватися вперед у Харківській області, і, можливо, досягнуть певних успіхів, але не значних.

"Але ми не очікуємо якихось серйозних проривів, і з часом додатковий приплив американської допомоги та постійна підтримка з боку партнерів дасть змогу Україні продовжувати протистояти цій агресії", підкреслив Пател.

Як зауважив американський посадовець, США переконані, що Україна зберігає ключову перевагу в цій боротьбі, а її військові завдають значних втрат окупаційній армії РФ.

Нагадаємо, раніше держсекретар США Ентоні Блінкен висловив упевненість, що Україна здатна втримати лінію фронту у Харківській області.

З його слів, немає жодних сумнівів, що багатомісячна затримка із затвердженням додаткового фінансування та відправкою озброєнь в Україну від США "мала ціну".

"Ми робимо все можливе, щоб прискорити надання цієї допомоги. Європейці роблять те ж саме. Я переконаний, що Україна здатна ефективно втримувати лінію фронту на сході", – зазначив Блінкен.

Своєю чергою після невдалої спроби російської армії прорвати оборону в Харківській області міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив про "надзвичайно небезпечний" момент у війні.

Що відомо про наступ військ рф у Харківській області 

За даними Міноборони, 10 травня близько 5-ї ранку відбулася спроба прориву противником лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

Зранку 12 травня в підрозділі Національної гвардії "Гострі Картузи" повідомили, що українські військові відійшли з деяких позицій. Аналітики DeepState заявили, що окупанти просунулися поблизу Красногорівки та Володимирівки, зайнявши декілька сіл на півночі області.

А зранку 13 травня стало відомо, що російські загарбники окупували ще кілька сіл та продовжують наближається до міста Вовчанськ.

У Міноборони України повідомили, що знали про плани ворога і добре підготувалися до наступу.

В ISW заявили, що 13 травня російські війська продовжували тактично значущі наступи на північ і північний схід від міста Харкова та на цей час, схоже, надають пріоритет швидкому створенню "буферної зони" вздовж кордону з Україною, а не просування вглиб регіону.

Свіжі дописи

  • Новини

Уже понад 110 зразків автотехніки допустили до експлуатації в Збройних силах України

З початку широкомасштабного вторгнення росії до експлуатації у ЗСУ вже допустили понад 110 зразків автомобільної… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

Українські воїни розбили бронегрупу ворога, яка намагалася прорватися до Верхньокам’янського

У Донецькій області українські оборонці розбили техніку російських штурмовиків, які намагались прорватися до Верхньокам’янського. Про… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

У заповіднику “Києво-Печерська лавра” розпочалися археологічні розкопки у Митрополичому саду

У Митрополичому саду Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" розпочались археологічні розкопки на місці склоробної майстерні кінця… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

Бійці з 81 ОАеМбр заявили, що їм не дають звільнитися за станом здоров’я: у бригаді відреагували

Військовослужбовці, які представляються десантниками 81 ОАеМБр ДШВ, у соцмережах повідомили, що їх тримають у підвалі.… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

NYT: за два роки повномасштабного вторгнення росія знищила близько 210 тисяч будівель в Україні

Від початку повномасштабного вторгнення 22 лютого 2022 року до грудня 2023 року російська федерація знищила… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

Сьогодні в Одесі для містян та гостей міста відкрили перший пляж

8 червня в Одесі відкрили перший пляж, який має назву "Калетон". Він є одним з… Читати більше

Saturday June 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.