ЦПД назвав мету фейків рф про “відсутність” оборонних рубежів на Харківщині

Російська пропаганда поширює у межах ІПСО маніпулятивні повідомлення про нібито відсутність оборонних рубежів українських захисників у Харківській област, що має відразу кілька цілей.

Про це у Фейсбуці повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони, пише Рубрика.

Керівник ЦПД Андрій Коваленко наголосив, що насправді в Харківській області збудовані декілька надійних ліній оборони.

У зоні, де на сьогодні ведуться активні бойові дії, звести їх не могли, адже ця територія перебуває в безпосередній близькості до кордону та прострілюється російськими військами.

"Оборонні рубежі безпосередньо на смузі кордону з ворогом будувати неможливо. Бо вся техніка та інженери просто знищувалися б ворогом", – пояснив він.

Про наявні в регіоні лінії оборони, за словами керівника ЦПД, незабаром детальніше поінформують уповноважені особи.

У Центрі застерігають, що маніпуляції довкола фортифікацій у Харківській області є продовженням російської ІПСО.

Її мета – дискредитувати військове керівництво України, аби спровокувати розкол між місцевою та центральною владами, поширити панічні настрої та спричинити падіння бойового духу в Силах оборони.

"Обстановка на Харківщині суттєво загострилася, однак наразі бойові дії ведуть виключно у прикордонні, Сили оборони України роблять все, щоб утримати оборонні рубежі та позиції", – підкреслили в ЦПД.

А начальник Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі зазначив:

"Фортифікаційні споруди були побудовані. І зараз будуються, зміцнюються. Але ж ситуація була і є вкрай важка. Тому що саме місто дуже близько до кордону. І вести якісь будівельні роботи зараз просто на кордоні дуже важко."

Водночас він зауважив, що будівництво, можливо, "не було таким щільним".

"Все було побудовано. Але, можливо, не так щільно. Вовчанськ після деокупації півтора року перебуває під постійним обстрілом – і мінометів, і артилерії… Від Вовчанська до кордону (з РФ – ред.) 4 кілометри. Було вкрай важко будувати фортифікаційні споруди", – сказав Гамбарашвілі.

Він подякував будівельникам і військовим, котрі базувались на цих об'єктах, які "доклали максимуму зусиль, щоб зробити фортифікаційні споруди". Очільник МВА наголосив, що роботи проводилися у вкрай важких умовах, "тому що працювати під обстрілами дуже небезпечно".

Що відомо про наступ військ рф у Харківській області 

За даними Міноборони, 10 травня близько 5-ї ранку відбулася спроба прориву противником лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

Зранку 12 травня в підрозділі Національної гвардії "Гострі Картузи" повідомили, що українські військові відійшли з деяких позицій. Аналітики DeepState заявили, що окупанти просунулися поблизу Красногорівки та Володимирівки, зайнявши декілька сіл на півночі області.

А зранку 13 травня стало відомо, що російські загарбники окупували ще кілька сіл та продовжують наближається до міста Вовчанськ.

У Міноборони України повідомили, що знали про плани ворога і добре підготувалися до наступу.

В ISW заявили, що 13 травня російські війська продовжували тактично значущі наступи на північ і північний схід від міста Харкова та на цей час, схоже, надають пріоритет швидкому створенню "буферної зони" вздовж кордону з Україною, а не просування вглиб регіону.

Свіжі дописи

  • Новини

Уже понад 110 зразків автотехніки допустили до експлуатації в Збройних силах України

З початку широкомасштабного вторгнення росії до експлуатації у ЗСУ вже допустили понад 110 зразків автомобільної… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

Українські воїни розбили бронегрупу ворога, яка намагалася прорватися до Верхньокам’янського

У Донецькій області українські оборонці розбили техніку російських штурмовиків, які намагались прорватися до Верхньокам’янського. Про… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

У заповіднику “Києво-Печерська лавра” розпочалися археологічні розкопки у Митрополичому саду

У Митрополичому саду Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" розпочались археологічні розкопки на місці склоробної майстерні кінця… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

Бійці з 81 ОАеМбр заявили, що їм не дають звільнитися за станом здоров’я: у бригаді відреагували

Військовослужбовці, які представляються десантниками 81 ОАеМБр ДШВ, у соцмережах повідомили, що їх тримають у підвалі.… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

NYT: за два роки повномасштабного вторгнення росія знищила близько 210 тисяч будівель в Україні

Від початку повномасштабного вторгнення 22 лютого 2022 року до грудня 2023 року російська федерація знищила… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

Сьогодні в Одесі для містян та гостей міста відкрили перший пляж

8 червня в Одесі відкрили перший пляж, який має назву "Калетон". Він є одним з… Читати більше

Saturday June 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.