Агенція Міноборони почала купувати за новим каталогом продукти для ЗСУ: деталі

Державний оператор тилу розпочав закупівлі харчування для Збройних сил України на друге півріччя за новими правилами. На Prozorro вже розміщені процедури.

Про це пише Рубрика з посиланням на ДОТ.

Закупівлі відбуватимуться комплектами за оновленим каталогом продуктів харчування. Як і раніше, окремо будуть закуповувати воду та хліб.

Крім цього, у закупівельній стратегії передбачено декілька змін, спрямованих на забезпечення безперервності постачання та сприяння покращенню харчування військових, серед них:

  • Протидія демпінгу: раніше під час аукціону гранична ціна могла бути знижена на 50-70%. Зараз цей показник – 40%, що забезпечить чесну конкуренцію та підвищить значимість нецінових критеріїв: своєчасності постачання продукції, високої якості, належних обсягів.
  • Регіональна стратегія: процедури закупівлі харчів відтепер поділені на три категорії за обсягами (великі, середні та малі) та лоти. У межах кожної процедури є обмеження щодо кількості лотів "в одні руки", аби забезпечити надійність постачання та залучити спроможних постачальників.
  • Перевірка постачальників: перед замовленням продукції в постачальника ДОТ буде проводити його аудит, аби дізнатися про готовність виконати замовлення. Фахівці перевірятимуть склади, транспорт, наявність кваліфікованого персоналу.

Цифровізація процесів: уже зараз подача заявок здійснюється через інформаційну систему. Наступний етап — зробити всі кроки швидкими, зручними й доступними для кожного учасника процесу забезпечення харчування.

Нагадаємо, що Державний оператор у березні тилу уклав договори на постачання харчування для ЗСУ за результатами першого раунду збору комерційних пропозицій.

Забезпечення ЗСУ

Як повідомляла Рубрика, Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови про норми харчування військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань.

Окрім того, у 2024 році забезпеченням ЗСУ одягом, закупівлями продуктів, пально-мастильними матеріалами, бронежилетами, касками та тактичним спорядженням займатиметься новостворене підприємство Міноборони – Державний оператор тилу. 

Також відомство працює над тим, щоб бронежилети, каски, тактичне спорядження, одяг та їжа для ЗСУ були українського виробництва. Міністерство ініціювало зустріч із представниками українського бізнесу, які постачають ці товари для армії. Підприємці готові повністю забезпечувати тилові потреби ЗСУ якісними товарами.

Працівники агентства аналізуватимуть ринок, ціни, спілкуватимуться з постачальниками напряму, оцінюватимуть їх і аналізуватимуть роботу.

"Державний оператор тилу"‎ (ДОТ) оголосив у системі Prozorro перші процедури на закупівлю харчування для ЗСУ за новою моделлю.

Свіжі дописи

  • Новини

У Telegram стався масштабний збій

В месенджері Telegram ввечері суботи почалися проблеми. Зокрема, месенджер втрачає підключення до мережі, а користувачі… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

Україна замовила у Франції другу систему протиповітряної оборони

Міноборони України підписало контракт зі збройовою французькою Thales Group щодо купівлі та поставки другої системи протиповітряної… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

МОЗ пропонує виробникам поступово зменшувати вміст солі у хлібобулочних виробах

Кожен українець щодня в середньому споживає від 2,5 г до 4,25 г солі тільки з… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

Генштаб: українські оборонці стримують натиск та дають відсіч ворогу, найгарячіше на Покровському та Курахівському напрямках

Від початку доби на фронті відбулося 67 бойових зіткнень, понад половина із них – на… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

Окупанти атакували з дрона машину “швидкої” на Херсонщині: постраждав водій

На Херсонщині росіяни скинули вибухівку з безпілотника на бригаду медиків, які поспішали на виклик. У… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

Україна та ЄС провели черговий раунд переговорів щодо безпекової угоди

За дорученням Президента України та керівника Офісу Глави держави заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква… Читати більше

Saturday June 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.