Верховна Рада відправила Кубракова у відставку: перепризначати до Кабміну не будуть

Верховна Рада України проголосувала за відставку Олександра Кубракова з посади віцепрем'єра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури. Його перепризначати на посаду міністра інфраструктури України не будуть.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram-канал нардепа від "Голосу" Ярослава Железняка.

  • "За" відставку Кубракова проголосували 272 нардепи.
  • При цьому "утрималися" від голосування 35 депутатів.

"Перепризначати Кубракова до Кабміну на посаду міністра інфраструктури не будуть", – сказало джерело РБК – Україна.

Щодо стосується міністра агрополітики Миколи Сольського, який є підозрюваним у справі про махінації із землями в Сумській області, то станом на сьогодні невідомо, чи знайдеться 226 голосів у сесійній залі за його звільнення.

Проте згодом стало відомо, що Верховна Рада звільнила Миколу Сольського з посади міністра аграрної політики та продовольства України. Відповідне рішення підтримали 273 народних депутатів.

При цьому хто може бути призначений замість Сольського та Кубракова до Кабміну та хто обійме посаду голови новоствореного міністерства регіональної політики – невідомо й голосувань за це сьогодні не очікується, додало джерело.

Довідка про Кубракова

Олександр Кубраков народився у 1982 році в м. Першотравенськ Дніпропетровської області. Закінчив Київський Національний економічний університет та короткотермінову програму у "Harvard Kennedy School".

Маркетолог за освітою. Одружений. Має двох синів.

З 2003 по 2004 рік був економістом відділу маркетингу Департаменту по роботі з пластиковими картками Акціонерного комерційного банку "Правекс-банк". Був виконавчим директором "Асоціації "Інформаційні технології України". Брав участь у реалізації низки масштабних проектів: "Домашній інтернет" від "Київстар", "транспортна стратегія Києва" тощо.

Співзасновник ТОВ "Єврокомунсервіс" та групи ТОВ зі спільною назвою "Місто для людей", керівник ТОВ "Місто для людей", "Місто для людей сервіс" та "Місто для людей Київ".

У 2004-2011 роках працював маркетологом. Пізніше, у 2014 році став радником міського голови Києва Віталія Кличка з IT-питань.

У 2015-2016 роках перейшов у Міністерство юстиції України, був керівником проектного офісу міністерства. Також працював керівником сектору телекомунікацій та IT в Офісі ефективного регулювання.

У 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання від партії "Слуга народу". Цього ж року в листопаді був призначений на посаду голови Державного агентства автомобільних доріг України, а вже у травні 2021-го Верховна Рада проголосувала за призначення Кубракова міністром інфраструктури.

1 грудня 2022 року Верховна Рада звільнила Олександра Кубракова з посади міністра інфраструктури України та призначила його віце-прем'єр-міністром з відновлення – міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Варто зауважити, що ще фактично місяць тому ЗМІ писали, що Кабмін чекають кадрові зміни. І серед потенційних кандидатів на звільнення назвали Кубракова. Співрозмовники вказували різні причини невдоволення роботою міністра. Серед яких він нібито замало часу приділяє темі регіональної політики й парламентарям не подобається його тісна співпраця з Національним антикорупційним бюро.

Нагадаємо, 9 травня в Верховній раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення Олександра Кубракова з посади віцепрем'єр-міністра з відновлення України, міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Учора джерела РБК-Україна підтвердили, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури хочуть розділити на два:

  • Міністерство інфраструктур,
  • Міністерство регіональної політики.

Мовляв, причиною тому стала незадовільна робота відомства. Це повідомляв і нардеп Олександр Качура. За його словами, у середу керівництво фракції "Слуга народу" збирало депутатів на термінове засідання під час якої було підтримано пропозицію Віталія Безгіна розділити Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. Оскільки було "провалено роботу з регіональної політики та місцевого самоврядування".

Втім, за інформацією джерел, ще станом на вчора не було ясності в тому, чи буде Кубракова перепризначено на посаду міністра інфраструктури та хто може обійняти посаду глави нового Міністерства регіонального розвитку.

При цьому прем'єр-міністр Денис Шмигаль виступає за об'єднання ще кількох міністерств через необхідність оптимізації витрат.

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: в Києві запрацював перший рекрутинговий центр ССО

У столиці запрацював перший рекрутинговий центр Сил спеціальних операцій ЗСУ. Тут охочі долучитися до лав… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Як подолати кадрову кризу в енергетиці: освітній проєкт Глобального договору ООН в Україні 

Глобальний договір ООН в Україні в межах Ukraine Energy Initiative розпочав дослідження потреб енергетичних компаній… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У Запорізькому музеї вперше зафіксували рекорд України

Представники Національного реєстру рекордів України в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї зафіксували найбільшу кількість предметів фалеристики… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Генштаб: найгарячіше на Покровському та Сіверському напрямках

Найгарячіша ситуація на Покровському та Сіверському напрямках. Загалом з початку 19 травня на фронті відбулося… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Словацькі слідчі перевіряють імовірну причетність інших осіб до замаху на Фіцо

У Словаччині слідчі перевіряють версію замаху на прем’єр-міністра Роберта Фіцо, згідно з якою нападник діяв… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку країни на Олімпіаді в Парижі

Міжнародний олімпійський комітет заборонив журналістам з російської федерації використовувати символіку країни на літніх Олімпійських іграх… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.