Уряд Швеції доручив своїм Збройним силам виділити на підтримку обороноздатності України €28 млн

Шведський уряд доручив своїм Збройним силам виділити €28 млн на підтримку обороноздатності України, з них €18 млн отримають три коаліції в межах Контактної групи з питань оборони України.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на сайт уряду Швеції.

Як зазначили у документі, із загальної суми €10 млн Швеція передасть до фонду НАТО для України.

Водночас уряд доручив Збройним силам виділити €18 млн трьом коаліціям у сфері можливостей у межах Контактної групи з питань оборони України й форматі "Рамштайн":

  • Коаліції з розмінування планують надати €5 млн,
  • Коаліції з морської безпеки – €3 млн,
  • Коаліція дронів має отримати від Швеції €10 млн.

"Ми продовжуємо підтримувати Україну і робитимемо це стільки, скільки буде потрібно. Шведська підтримка поступово  використовуватиметься для закупівлі нового обладнання у промисловості для передачі Україні.

За допомогою цих коштів ми можемо посилити обороноздатність України у сфері безпілотників, розмінування та посилення спроможностей ВМС України", – наголосив міністр оборони Швеції Поль Йонсон.

Допомога Україні від Швеції

20 лютого Швеція оголосила про новий пакет військової допомоги для України. До нього, серед іншого, увійшли бойові катери.

Також Швеція разом із Британією приєдналася до коаліції дронів для України.

Наприкінці січня в Міністерстві енергетики України заявили, що з початку повномасштабного вторгнення РФ Швеція надала 93 гуманітарні вантажі загальною вагою 1108 тонн допомоги енергетичному сектору нашої держави.

Як відомо, Швеція входить до авіаційної коаліції, метою якої є надання Україні винищувачів. Так, наприкінці травня уряд Швеції дозволив українським пілотам пройти тренування на винищувачі JAS 39 Gripen. Вони матимуть змогу займатися на тренажерах і здійснювати пробні польоти.

Також уряд Швеції оголосив про виділення 75 мільйонів шведських крон (6,52 мільйона євро) фонду ЮНЕСКО з відновлення й відбудови зруйнованих і пошкоджених шкіл і дитсадків в Україні. Зокрема, облаштування в них укриттів.

Окрім того, Швеція має підтримати Україну артилерійськими боєприпасами й водночас нарощувати власні запаси.

Свіжі дописи

  • Новини

Повістку військовозобов’язаним можуть вручити на роботі, – Міноборони

Роботодавці, відповідно до постанови Кабінету міністрів, можуть видавати повістки військовозобов'язаним. Про це повідомляє Рубрика з… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Петиція до уряду з вимогою не забороняти бронювання ліків на сайтах набрала голоси

Петиція до Кабінету Міністрів з проханням не ухвалювати постанову, яка забороняє бронювати ліки на прайс-агрегаторах,… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

ДПСУ

Прикордонники заявили, що на околиці села Старокозаче на Одещині затримали 11 чоловіків, що планували незаконно… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Russian military launches drone attack on rescuers extinguishing fire in Zaporizhzhia region

In the Zaporizhzhia region, during firefighting, Russian occupiers attacked rescuers from a drone. One of… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

В Україні оголосили масштабну тривогу: зліт винищувача МіГ-31К

Повітряну тривогу оголосили в усіх областях України. Попереджають про зліт винищувача МіГ-31К. Про це повідомляє… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Ukraine demands US authorization for American-made weapon use in Russian territory – Ambassador to US Markarova

Ambassador to the United States, Oksana Markarova, said that Ukraine is now in dire need… Читати більше

Monday May 20th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.