Одного з організаторів вечірки, де знущалися з дівчат, звільнили з-під варти: внесли заставу

Один з організаторів "блогерської вечірки" Андрій Ярина, на якій у лютому 2023 року знущалися з дівчат, вийшов з-під варти: за нього внесли 272 500 грн застави.

Про це на запит "Суспільного" розповіли у Київській обласній прокуратурі.

Як зазначають у виданні, прокурор наполягав на продовженні обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді безальтернативного тримання під вартою.

У результаті Голосіївський районний суд задовольнив клопотання прокуратури частково.

"Рішенням суду йому продовжили тримання під вартою з визначенням застави у 272 500 грн. Цю суму обвинувачений вніс, у зв'язку з чим його звільнили з-під варти", — відповіли в прокуратурі.

Обвинувачуваного зобов'язали:

  • носити електронний браслет,
  • не виїжджати без дозволу суду з місця свого проживання,
  • не спілкуватися зі свідками та потерпілими,
  • здати на зберігання закордонний паспорт.

Що відомо про справу

На початку лютого 2023 року ведуча та засновниця "Дикого театру" Ярослава Кравченко опублікувала допис про компанію хлопців, які влаштовують вечірки, запрошують туди дівчат, накачують алкоголем та, ймовірно, наркотиками, а потім знімають їх непритомними.

Після цього в Instagram і закритих групах у Telegram публікують відео й фото інтимних органів непритомних дівчат, а також сцени їхнього ґвалтування.

Фото: Скрін зі сторінки Ярослави Кравченко

Нагадаємо, що 1 лютого слідчі поліції Київщини разом з оперативниками кримінальної поліції НПУ та прокурорами столичної області провели обшуки за місцем мешкання фігурантів у Києві та Івано-Франківській області.

У своєму Зверненні президент Володимир Зеленський подякував оперативній роботі поліції.

На цю ситуацію також відреагував уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець. Він звернувся до Національної поліції та Офісу генерального прокурора і закликав до неупередженого та ефективного розслідування та притягнення винних до відповідальності.

2 лютого у поліції повідомляли, що організатори п'яних вечірок у столиці, які знущались і принижували дівчат, а потім викладали відео у соцмережу можуть отримати до 7 років в'язниці.

Свіжі дописи

  • Новини

Повістку військовозобов’язаним можуть вручити на роботі, – Міноборони

Роботодавці, відповідно до постанови Кабінету міністрів, можуть видавати повістки військовозобов'язаним. Про це повідомляє Рубрика з… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Петиція до уряду з вимогою не забороняти бронювання ліків на сайтах набрала голоси

Петиція до Кабінету Міністрів з проханням не ухвалювати постанову, яка забороняє бронювати ліки на прайс-агрегаторах,… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

ДПСУ

Прикордонники заявили, що на околиці села Старокозаче на Одещині затримали 11 чоловіків, що планували незаконно… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Russian military launches drone attack on rescuers extinguishing fire in Zaporizhzhia region

In the Zaporizhzhia region, during firefighting, Russian occupiers attacked rescuers from a drone. One of… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

В Україні оголосили масштабну тривогу: зліт винищувача МіГ-31К

Повітряну тривогу оголосили в усіх областях України. Попереджають про зліт винищувача МіГ-31К. Про це повідомляє… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Ukraine demands US authorization for American-made weapon use in Russian territory – Ambassador to US Markarova

Ambassador to the United States, Oksana Markarova, said that Ukraine is now in dire need… Читати більше

Monday May 20th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.