Новини

З окупованої частини Херсонської області повернули на Україну ще 11 дітей

Ще одинадцятеро дітей з окупованої росіянами частини Херсонської області вдалося вивезти на підконтрольну Україні територію. 

Про це заявив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, пише Рубрика.

За його словами, в Україну повернули дві дівчинки-сироти 10-ти та 13-ти років. А також дев'ять дітей, які мають батьків або одного з них. Це – 5 дівчаток та 4 хлопчики, віком від 1 до 16 років.

"Це стало можливим завдяки благодійній організації Save Ukraine, органам опіки та піклування, а також службі у справах дітей області та батьків дітей. Нині діти – у безпечному місці, де отримують необхідну медичну та психологічну допомогу", – розповів Прокудін.

Він нагадав, що з початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалося повернути 78 дітей із Херсонської області.

З тимчасово окупованої російськими військами Херсонської області на підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще одну дівчинку та двох хлопчиків. Крім того, з тимчасово захопленого міста Гола Пристань, що на Херсонщині, вивезли родину з двома дітьми – 12-річним хлопчиком та 5-річною дівчинкою. Батьки, живучи у страху, не випускали дітей із двору власного будинку.

Як повідомляла Рубрика, Україна та Канада запустили роботу Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

Зазначимо з початку повномасштабного вторгнення рф в Україні постраждало майже 1831 дитина, серед них – 542 загиблих неповнолітніх: отримали поранення різного ступеня тяжкості понад 1289 дітей.

За даними уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, офіційно підтверджена депортація понад 19,5 тисячі українських дітей.

У разі депортації вас або вашої родини можна звернутися до Офісу омбудсмена:

  • за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;
  • на електронну пошту: hotline@ombudsman.gov.ua;
  • на гарячу лінію: 0 800 501 720;
  • за телефоном: 044 299 74 08.

Нагадаємо, що "Діти війни" ⁣ — це платформа, на яку можна повідомити та знайти всю інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни рф проти України.

В Офісі Генпрокурора наголосили, що надати інформацію про воєнний злочин щодо дитини можна через єдиний доказовий хаб: warcrimes.gov.ua та за телефонами: +380961004438, +380683235856.

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: в Києві запрацював перший рекрутинговий центр ССО

У столиці запрацював перший рекрутинговий центр Сил спеціальних операцій ЗСУ. Тут охочі долучитися до лав… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Як подолати кадрову кризу в енергетиці: освітній проєкт Глобального договору ООН в Україні 

Глобальний договір ООН в Україні в межах Ukraine Energy Initiative розпочав дослідження потреб енергетичних компаній… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У Запорізькому музеї вперше зафіксували рекорд України

Представники Національного реєстру рекордів України в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї зафіксували найбільшу кількість предметів фалеристики… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Генштаб: найгарячіше на Покровському та Сіверському напрямках

Найгарячіша ситуація на Покровському та Сіверському напрямках. Загалом з початку 19 травня на фронті відбулося… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Словацькі слідчі перевіряють імовірну причетність інших осіб до замаху на Фіцо

У Словаччині слідчі перевіряють версію замаху на прем’єр-міністра Роберта Фіцо, згідно з якою нападник діяв… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку країни на Олімпіаді в Парижі

Міжнародний олімпійський комітет заборонив журналістам з російської федерації використовувати символіку країни на літніх Олімпійських іграх… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.