Спікер українського Парламенту підписав розпорядження про допуск журналістів до Верховної Ради

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до приміщення ВРУ в умовах дії воєнного стану.

Про це пише Рубрика, посилаючись на сайт Парламенту.

Як зазначають, відтепер представники медіа тепер мають можливість висвітлювати діяльність Верховної Ради безпосередньо у її будівлі.

У повідомленні йде мова про те, що наразі створені всі необхідні умови для висвітлення роботи українського парламенту, зокрема:

  • спеціально обладнані робочі місця,
  • місце для брифінгу, запису інтервʼю, трансляції засідань тощо.

Під час зустрічі з медійниками 7 травня Стефанчук наголосив, що, попри обмеження під час дії воєнного стану, "вкрай важливо", щоб журналісти мали можливість висвітлювати діяльність єдиного законодавчого органу України.

На цій зустрічі представникам медіа також:

  • пояснили особливості роботи пресцентру,
  • наголосили на важливості спускатися в укриття під час повітряної тривоги.

Проте, через безпекові вимоги одночасно у приміщенні може перебувати не більше 30 журналістів.

Нагадаємо, раніше Рубрика писала, що представників засобів масової інформації знову почнуть пускати до парламенту під час засідань, однак обмежать кількість журналістів до 20 – 30 осіб. Після Великодня з ними проведуть спеціальний інструктаж.

Варто додати, що Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва провів соціологічного опитування: майже дві третини громадян України хочуть, щоб журналісти були присутніми на засіданнях українського парламенту навіть під час воєнного стану, через який Верховна Рада працює в закритому режимі.

Чому заборонені трансляції засідань?

Згідно з постановою Верховної Ради під час воєнного стану в Україні можуть обмежувати трансляції пленарних засідань парламенту в інтересах національної безпеки.

Утім, деякі народні депутати, зокрема Олексій Гончаренко від "Європейської солідарності", ведуть власні трансляції із зали засідань.

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин в інтерв'ю для руху ЧЕСНО назвав це "викривленням інформаційного поля". На його думку, парламентарі у трансляціях розповідають і показують лише те, "що їм вигідно".

Юрчишин зазначав, що редакцією каналу "Рада" плануватимуть, як покращити контент.

Наприкінці 2023 року голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин заявив, що в апараті Верховної Ради розробляють механізм переакредитації представників ЗМІ, що надалі сприятиме покращенню їхнього доступу до роботи в парламенті.

Свіжі дописи

  • Новини

У Харкові під час авіаударів постраждали дві жінки: 20 травня на Харківщині оголосили днем жалоби

В результаті сьогоднішнього обстрілу Харкова постраждали дві жінки. Росіяни атакували місто керованими авіабомбами. На Харківщині… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Польща подарувала Музею війни автомобіль для експедицій: у чому рішення

Посольство Республіки Польща в Україні з нагоди відзначення Міжнародного дня музеїв подарувало Музеєві війни автомобіль.… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Окупант не досягає свого завдання, – Зеленський прокоментував ситуацію на фронті

Російська Федерація не може здійснити завдання, яке було головною причиною активізації наступу в Харківській області.… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

“Укренерго” оголосило про відключення світла 20 травня: деталі

В Україні в понеділок ввечері, 20 травня, будуть діяти графіки відключення світла. Це стосуватиметься як… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу пошкоджена дитяча залізниця

У Харкові внаслідок російського обстрілу пошкоджені рухомий склад та будівлі дитячої залізниці. Також повідомляється, що… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Телеграм часто використовується як легалізований Даркнет: ІПСО рф спрямовані на відкриття внутрішнього фронту в Україні

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що платформа "Телеграм" часто використовується для розповсюдження… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.