Росія завдала масованого удару по енергооб’єктах країни у шести областях: деталі

У ніч на 8 травня російські війська завдали масованого комбінованого удару по Україні: ворог атакував об'єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях – Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій. 

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм голови Полтавської ОВА Філіпа Проніна, Телеграм Вінницької ОВА Сергія Борзова, Телеграм секретаря Запорізької міської ради Регіни Харченко, Телеграм очільника Кіровоградської ОВА Андрія Райковича, Телеграм очільника Запорізької ОВА Івана Федорова, Міненерго у Telegram, міністр енергетики України Герман Галущенко у Facebook

Спочатку повітряники повідомили про атаку групи БпЛА низки регіонів країни.

Пізніше стало відомо про запуск крилатих та балістичних ракет.

У ході ворожої атаки вибухи було чутно у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях. 

Полтавщина

Як повідомив очільник ОВА Філіп Пронін, відбулося під час ворожої атаки влучання в обʼєкт енергетичної інфраструктури у Полтавському районі.

"Гучно було на Полтавщині. Попри вдалу роботу наших оборонців, на жаль, маємо влучання в об'єкт енергетичної інфраструктури у Полтавському районі. Після удару ворожого БпЛА виникла пожежа", зазначив він.

Вінниччина

За даними ОВА, в регіоні є влучання: "Ворог атакує обʼєкти критичної інфраструктури".

"На жаль є влучання", додав він.

Запоріжжя

"Росіяни знову масовано атакували  мирне Запоріжжя. Поцілили по обʼєктах критичної та цивільної інфраструктури. Є руйнування. Попередньо, без постраждалих", – написав очільник ОВА Федоров.

Згодом секретар міськради Регіна Харченко додала, що окупанти поцілили по енергетичному обʼєкту.

Кіровоградщина

За даними очільника ОВА Андрія Райковича, в Олександрійському районі пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури.

"Травмовано дитину 8 років. Руйнувань попередньо зазнали 13 приватних будинків та майже три десятки гаражів", -написав він.

Львівська область

Зі слів Козицького, ворог атакував два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Львівській області.

"Сьогодні, 08.05.2024, близько 5 години ранку, окупанти влучили крилатими ракетами в обʼєкт генерації енергії у Червоноградському районі. Є два осередки загоряння. На місці працюють вогнеборці. Залучили спецтехніку. Загрози для людей, які живуть поблизу, немає", повідомив він.

Також через влучання російської ракети постраждав обʼєкт критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському районі.

"Під час повторної повітряної тривоги, яку оголосили у нашій області о 06:27, окупант атакував Львівщину "кинджалами". Критична та житлова інфраструктура не постраждали", наголосив очільник області.

З його слів, станом на цю годину у нашій області обійшлося без жертв і потерпілих. Усі системи життєзабезпечення Львівщини працюють у штатному режимі.

Івано-Франківська область

Як повідомили в ОВА, ворог завдав ракетних ударів і по Прикарпаттю.

"Ціллю був об'єкт енергетичної інфраструктури. Унаслідок цього виникла пожежа. На місці події працювали відповідні служби, вогонь вдалось оперативно локалізувати", зазначила очільниця області. 

Зі слів Онищук, на щастя, обійшлося без постраждалих. Стан пошкоджень об'єкта уточнюється.

Що повідомили енергетики

Своєю чергою у міненерго заявили, що атаковані об'єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях: Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано- Франківській та Вінницькій. 

За словами Галущенка, наслідки уточнюються. Енергетики вже працюють над їх ліквідацією.

"Ворог не полишає планів позбавити українців світла. Ощадливе використання електроенергії – внесок кожного з нас у перемогу. Особливо важливим є відповідальне споживання у ранкові та вечірні години". наголосив він.

Нічна ворожа масована атака по Україні 8 травня

Російські війська в ніч з 7 на 8 травня здійснили масовану атаку на низку регіонів України із застосуванням дронів-камікадзе, а також ракет різних типів.

Ворог атакував Полтавську, Кіровоградську, Запорізьку, Львівську, Івано-Франківську та Вінницьку області.

А також загарбники здійснили масовану атаку на столицю та область із застосуванням дронів-камікадзе, а також ракет: всі ворожі цілі над Києвом збила протиповітряна оборона, у районі сталося влучання –  постраждали 2 людини.

Свіжі дописи

  • Новини

У Запорізькому музеї вперше зафіксували рекорд України

Представники Національного реєстру рекордів України в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї зафіксували найбільшу кількість предметів фалеристики… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Генштаб: найгарячіше на Покровському та Сіверському напрямках

Найгарячіша ситуація на Покровському та Сіверському напрямках. Загалом з початку 19 травня на фронті відбулося… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Словацькі слідчі перевіряють імовірну причетність інших осіб до замаху на Фіцо

У Словаччині слідчі перевіряють версію замаху на прем’єр-міністра Роберта Фіцо, згідно з якою нападник діяв… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку країни на Олімпіаді в Парижі

Міжнародний олімпійський комітет заборонив журналістам з російської федерації використовувати символіку країни на літніх Олімпійських іграх… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У Харкові під час авіаударів постраждали дві жінки: 20 травня на Харківщині оголосили днем жалоби

В результаті сьогоднішнього обстрілу Харкова постраждали дві жінки. Росіяни атакували місто керованими авіабомбами. На Харківщині… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Польща подарувала Музею війни автомобіль для експедицій: у чому рішення

Посольство Республіки Польща в Україні з нагоди відзначення Міжнародного дня музеїв подарувало Музеєві війни автомобіль.… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.