Правоохоронці оголосили Коломойському підозру в організації замовного вбивства

Олігарху Ігорю Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства директора однієї з юридичних компаній.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Офіс генерального прокурора, Нацполіцію, поінформованих співрозмовників УП в правоохоронних органах.

"За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора відомому бізнесмену, підозрюваному в легалізації майна, отриманого шахрайським шляхом, повідомлено про підозру у вчиненні ще одного злочину, пов'язаного з організацією замовного вбивства (ч.4 ст.27, ч.2 ст.15, п.п. 11, 12, ч.2 ст.115 ККУ)", зазначили у прокуратурі.

За словами джерела УП, мова йде про Коломойського.

За даними слідства, олігарх, щоб помститися, замовив вбивство директора однієї з юридичних компаній за "невиконання вимог щодо анулювання та визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства".

У Нацполіції додали, що це сталося у серпні 2003 року у середмісті Феодосії. Тоді четверо чоловіків жорстоко побили та поранили ножем адвоката. Життя потерпілого вдалось врятувати лікарям.

Для виконання замовлення Коломойський через свого охоронця залучив членів банди, яка "спеціалізувалась" на фізичній розправі з конкурентами.

У поліції стверджують, що Коломойський мав особистий комерційний інтерес у роботі металургійного заводу, а рішення загальних зборів акціонерів підприємства не дозволяло йому повноцінно реалізувати свій план наживи.

Тому він з погрозами звернувся до адвоката юридичної фірми, яка брала участь у загальному зборі акціонерів і готувала юридичну документацію, аби той скасував рішення. У відповідь олігарх отримав відмову, тому вирішив помститися.

Наразі прокурори та слідчі здійснюють невідкладні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на викриття усіх осіб, причетних до скоєння злочину.

Варто додати, що Коломойський уже перебуває під вартою через іншу справу.

Що відомо про справу Коломойського

Нагадаємо, що 7 вересня повідомлялося, що олігарха Ігоря Коломойського підозрюють у заволодінні 9,2 млрд гривень ПриватБанку. Тоді бізнесмену та ще 5 особам оголосили підозри.

До цього, 2 вересня, Коломойському повідомили про підозру у відмиванні великої суми коштів шляхом виводу за кордон. Тоді підозру повідомили за двома статтями ККУ.

Після перегляду справи Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському. Його арештували з альтернативою внесення застави розміром 509 мільйонів гривень. Тоді олігарх відмовився вносити заставу.

До того ж, 15 вересня, Ігор Коломойський отримав нову підозру за трьома статтями. Йому оголосили про підозру за трьома статтями ККУ: 

  • незаконні дії з документами,
  • заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем,
  • вчинене організованою групою, в особливо великих розмірах, відмивання коштів.

Того ж дня суд збільшив заставу Коломойському до 3,8 млрд гривень.

6 жовтня Київський апеляційний суд залишив без змін розмір застави для бізнесмена Ігоря Коломойського. Він як і раніше може вийти з під варти вразі внесення застави у розмірі 3,89 млрд грн.

24 жовтня Шевченківський районний суд міста Києва розглянув питання про зміну запобіжного заходу Ігорю Коломойському. Суд вирішив не змінювати запобіжний захід олігарху в вигляді тримання під вартою. 

Коломойському суд визначив у якості альтернативи тримання під вартою заставу у розмірі 3,8 млрд грн. Але 21 грудня минулого року Київський апеляційний суд зменшив її до 2,7 млрд грн.

Свіжі дописи

  • Новини

Окупант не досягає свого завдання, – Зеленський прокоментував ситуацію на фронті

Російська Федерація не може здійснити завдання, яке було головною причиною активізації наступу в Харківській області.… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

“Укренерго” оголосило про відключення світла 20 травня: деталі

В Україні в понеділок ввечері, 20 травня, будуть діяти графіки відключення світла. Це стосуватиметься як… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу пошкоджена дитяча залізниця

У Харкові внаслідок російського обстрілу пошкоджені рухомий склад та будівлі дитячої залізниці. Також повідомляється, що… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Телеграм часто використовується як легалізований Даркнет: ІПСО рф спрямовані на відкриття внутрішнього фронту в Україні

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що платформа "Телеграм" часто використовується для розповсюдження… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Після аварії вертольоту життя президента Ірану може бути під загрозою, – ЗМІ

Через непогоду вертоліт із президентом Ірану Ебрагімом Раїсі та його міністром закордонних справ Хоссейном Амір-Абдуллахіаном… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У столичному парку “Муромець” пройшов забіг із собаками

18 та 19 травня в Києві у парку "Муромець" проходить мультиспортивний захід "Кросфест. Весна 2024".… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.