На центральному залізничному вокзалі столиці відкрили пункт рекрутингу

Інформаційний пункт рекрутингу до української армії, куди може звернутися людина з будь-якого регіону, відкрили на Центральному залізничному вокзалі Києва.

Про це пише Рубрика, посилаючись на оголошення Укрзалізниці.

"Тут спеціально навчені працівники Укрзалізниці надаватимуть інформацію щодо вакансій у ЗСУ та відповідатимуть на поширені питання про посади у військових підрозділах", наголошують у компанії.

Перевізник повідомив, що інформаційний пункт рекрутингу знаходиться в центральному вестибюлі вокзалу, між головним інфопоінтом та входом до зали №3.

Фото: Телеграм / Укрзалізниця

Під час відкриття заступник міністра оборони України Наталія Калмикова розповіла, що у будь-якому центрі до лав Сил оборони може долучитися людина з будь-якого регіону.

"Це можливо, навіть маючи на руках повістку для уточнення облікових даних. Тому інформаційні пункти на залізничному вокзалі дозволять нам максимально донести цю інформацію до громадян", — сказала Калмикова.

Фото: Телеграм / Укрзалізниця

За словами члена правління АТ "Укрзалізниця" Олександра Перцовського Київський вокзал щоденно проходять понад 20 тисяч людей, "тому це дуже природна точка контакту з українцями".

Що відомо про запровадження Міноборони рекрутингу

На початку листопада минулого року Міністерство оборони України оголосило про затвердження нової концепції набору в армію, яка, зокрема, передбачає відмову від термінової служби та запровадження рекрутингу.

Затверджена концепція є рамковим документом, який визначає бачення того, як конкретно розвиватиметься система роботи з особовим складом. Концепція передбачає розробку дорожньої карти, яка опише термін її реалізації на період до 2028 року.

Пілотний проєкт рекрутингу української армії було запущено у Львові 12 лютого Міноборони спільно з Львівською міською радою. Другий в Україні рекрутинговий центр для ЗСУ відкрили у Запоріжжі.

До серпня в Україні відкриють ще понад 20 рекрутингових центрів.

Свіжі дописи

  • Новини

В Україні відзначають День пам’яті жертв політичних репресій: Зеленський із дружиною відвідали “Биківнянські могили”

Сьогодні, 19 травня, в Україні відзначається День пам’яті жертв політичних репресій. Президент Володимир Зеленський із… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Війська рф вдарили ще й по Куп’янському району: від влучань загинули 5 мешканців

Російсько-окупаційні війська 19 травня завдали ударів по Куп’янському району Харківської області: відомо про загиблих та… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Міністр оборони Британії вважає росію та Китай “прямою загрозою”

У Великій Британії стурбовані тісними відносинами між Москвою та Пекіном, і вважають, що росія та… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У ДПСУ розповіли, чи будуть випускати чоловіків за кордон без оновлених військових даних

Прикордонники не будуть перевіряти, чи оновлені у чоловіків призовного віку, яким дозволений виїзд за межі… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Знай наших: збірна шаблісток України здобула перше командне золото на Кубку світу в Пловдиві

 У болгарському місті Пловдиві на Кубку світу з фехтування українські шаблістки здобули золото. Про це… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У Сумах для ветеранів та цивільних запрацював реабілітаційний спецпроєкт: у чому рішення

У Сумах стартував інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, до якого можуть долучитися ветерани та цивільні особи, який… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.