До обміну полоненими “всіх на всіх” закликав Україну та росію Вселенський Патріарх

За принципом "всіх на всіх" закликав Вселенський Патріарх Варфоломій до обміну полоненими між російською федерацією та Україною.

Про це пише Рубрика, цитуючи заяву Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими з посиланням на виступ Патріарха.

У своєму зверненні з нагоди великого свята Христового воскресіння Вселенський Патріарх Варфоломій наголосив на потребі обміну полоненими.

"Це було б дуже відчутним підтвердженням сили Воскресіння Господнього.

Ми просимо в Господа милості освітити наші думки та серця, щоби ми могли йти шляхом істини та свободи, сповнені надії, з вісткою про воскресіння Христа на наших вустах", зазначили у штабі.

Що відомо про обмін полоненими

Нагадаємо, що 31 березня папа Римський Франциск під час Святої Меси у Ватикані закликав російську федерацію та Україну до обміну військовополоненими за формулою "всіх на всіх".

Також 3 травня президент Володимир Зеленський анонсував, що на саміті миру, який відбудеться цьогоріч у червні у Швейцарії, розглядатимуть питання обміну військовополонених у форматі "всіх на всіх" між росією та Україною.

Зазначимо, Україна та Росія з початку повномасштабної війни провели низку обмінів військовополоненими. З серпня 2023 року москва заморозила обмін полоненими з Україною.

Проте 3 січня між Україною та Росією пройшов найбільший обмін полоненими з початку повномасштабного вторгнення. Україні вдалося повернути додому 230 захисників.

А 8 лютого, до України повернулися із російського полону ще 100 захисників, серед тих, хто їде додому –  прикордонники, нацгвардійці та військові Збройних сил України.

Варто додати, омбудсмен з прав людини Дмитро Лубінець заявляв, що російська федерація утримує в полоні 28 тисяч громадян України, тому виникла пропозиція створити коаліцію для повернення цивільних.

Свіжі дописи

  • Новини

Польща оголосила про виділення €2,3 млрд на зміцнення кордону з рф та Білоруссю

Варшава виділить 10 млрд злотих (понад 2,5 млрд дол.) на зміцнення східного кордону країни у… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

У Вовчанську автомобіль з цивільними потрапив під обстріл окупантів: є загиблі та поранені

Російські окупанти обстріляли автівку із цивільними у Вовчанську Харківської області. Загинули двоє людей. Про це… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Атаки українських безпілотників вивели з ладу 14% нафтопереробних потужностей росії, – Пентагон

Удари українських безпілотників по енергетичній інфраструктурі росії з початку цього року вивели з ладу 14%… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

У деяких обласних центрах вже запустили електронні черги до ТЦК: як працює це рішення

Міністерство оборони тестує свій новий сервіс – електронної черги до територіальних центрів комплектування та соціальної… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Я в себе не настільки вірю, як у свою країну: Усик перед боєм з Фьюрі

Бій у надважкій вазі за звання абсолютного чемпіона світу з боксу між українцем Олександром Усиком та британцем Тайсоном… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Розслідування злочинів Майдану: ДБР оголосило підозри директору ФСБ Бортнікову та ще 20 росіянам

За розпалювання національної ворожнечі та ненависті в Україні й незаконного перешкоджання протестам під час Євромайдану… Читати більше

Saturday May 18th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.