Генштаб: найгарячіше минулої доби було на Авдіївському напрямку, загалом на фронті відбулося 119 боєзіткнень

Минулої доби, 3 травня, найгарячіше було на Авдіївському та Бахмутському напрямку, там окупаційні війська 61 раз атакували позиції українських захисників: загалом на фронті відбулося 119 бойових зіткнень.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Генштаб ЗСУ у Facebook.

Успіхи українських військових

Як повідомляли у військовому командуванні, українські воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Так, протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по:

  • 13 районах зосередження особового складу,
  • 3 пунктах управління противника.

Своєю чергою підрозділи ракетних військ завдали ураження по:

  • 1 пункту управління,
  • 2 артилерійських засоби противника.

Атаки російської армії

"Впродовж доби ворог завдав 5 ракетних та 105 авіаційних ударів, здійснив 91 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", наголосили у Генштабі.

Внаслідок російських терористичних атак, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні та багатоквартирні будинки, об'єкти цивільної інфраструктури.

Авіаційних ударів зазнали Сумська, Харківська, Луганська, Донецька області; Також Роботине Запорізької області та Кринки на Херсонщині.

Під артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на напрямках фронту

  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.
  • На Куп'янському напрямку наші воїни відбили 9 атак в районах населених пунктів Петропавлівка, Кислівка Харківської області та Андріївка, Стельмахівка Луганської області.
  • На Лиманському напрямку відбито 7 атак, здійснених противником в районах Макіївки, Невського і Серебрянського лісництва на Луганщині та Тернів і Торського Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 27 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Новий, Кліщіївка й Андріївка на Донеччині.
  • На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 34 атаки в районах населених пунктів Архангельське, Новоолександрівка, Сокіл, Новопокровське, Уманське, Нетайлове та західніше Семенівки.
  • На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Парасковіївка та Водяне Донецької області, де ворог 16 разів намагався прорвати оборону наших військ.
  • На Оріхівському напрямку противник 5 разів атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного на Запоріжжі.
  • На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснив 11 марних атак.

Нагадаємо, що у ніч на 4 травня російські окупанти запустили над Харківською та Дніпропетровською областями 13 ударних безпілотників "Шахед": силам протиповітряної оборони вдалося збити всі ударні дрони ворога.

Свіжі дописи

  • Новини

Сили ППО знищили усі ударні безпілотники, запущені окупантами вночі по Україні

У ніч на 18 травня російські загарбники запустили по Україні 13 ударних безпілотників: силам протиповітряної… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

У Санкт-Петербурзі на території військової академії зв’язку пролунав вибух: є поранені

У Санкт-Петербурзі прогримів вибух на території військової академії зв’язку. Місцева влада заявила про постраждалих. Про… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

У Львівському історичному музеї відкрили виставку меморіальних вишиванок

Днями у Львівському історичному музеї презентували виставковий проєкт «(Не)тлінні». Його присвятили Всесвітньому дню вишиванок, а… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Генштаб: ворог активно наступає на Покровському і Придніпровському напрямках, Сили оборони стримують натиск

На Краматорському, Покровському та Придніпровському напрямках зросла кількість бойових зіткнень, на Харківському напрямку українські захисники… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Мінветеранів перезапускає бренд “Створено захисниками”

Міністерство у справах ветеранів спростило алгоритм отримання ветеранами-підприємцями маркування “Створено захисниками”. Про це повідомляє Рубрика,… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

У російському Туапсе зупинився НПЗ через атаку українських безпілотників, – Reuters

Пожежа на російському нафтопереробному заводі у російському Туапсе призвела до його аварійного закриття. Раніше завод… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.