Президент змінив керівників управління СБУ у шести областях

Напередодні президент Володимир Зеленський провів кілька кадрових змін у Службі безпеки України, а саме звільнив кількох очільників обласних управлінь СБУ та призначив їх на аналогічні посади в інших регіонах.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на відповідні укази на сайті Офісу президента.

Як зазначають, кадрові перестановки відбулися у Миколаївській, Закарпатській, Волинській, Полтавській, Кіровоградській і Дніпропетровській областях:

  • Указом №258/2024 звільнили Нєвєдрова Дмитра з посади начальника Управління Служби безпеки України в Миколаївській області. А вже указом №259/2024 Нєвєдрова призначили на аналогічну посаду у Дніпропетровській області.
  • Указом №260/2024 було звільнили Кононенка Сергія з посади начальника Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області. А указом №261/2024 Кононенка призначили на аналогічну посаду в Закарпатській області.
  • Указом №262/2024 було звільнили Рудницького Івана з посади начальника Управління Служби безпеки України в Полтавській області. Наступним указом №263/2024 Рудницького призначили на аналогічну посаду у Волинській області.
  • Указом №264/2024 було звільнили Лисененка Миколу з посади начальника Управління Служби безпеки України у Волинській області. А вже указом №265/2024 його було призначили на аналогічну посаду в Миколаївській області.

Фото: Скриншот / ОПУ

Нагадаємо, що Зеленський також підписав указ про звільнення Іллі Вітюка з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України.

Що відомо про Вітюка

Нагадаємо, на початку квітня журналісти "Слідство.Інфо" оприлюднили матеріал, у якому стверджували, що родичі Вітюка мають елітну нерухомість. Зокрема, його дружина придбала квартиру вартістю 20 млн гривень, яка знаходиться в центрі Києва.

За кілька днів після того, як було оприлюднено розслідування, його автору вручили повістку. Видання "Слідство.Інфо" звинуватило Вітюка у спробі помсти за допомогою співробітників ТЦК.

Голова СБУ Василь Малюк на тлі таких скандалів вирішив усунути Вітюка від виконання обов'язків. Його відправили на фронт.

При цьому Національне агентство з протидії корупції розпочало перевірку способу життя Вітюка через інформацію у ЗМІ.

Свіжі дописи

  • Новини

Сирський заявив, що на Харківщині ворог намагається розгорнути наступ у тил Сил оборони

У Харківській області російські загарбники майже на 70 кілометрів розширили зону активних бойових дій та… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Роковини трагедії масової депортації кримських татар: в МЗС вшанували пам’ять жертв геноциду

З нагоди 80-х роковин трагедії масової депортації кримських татар в Міністерстві закордонних справ відбулася церемонія… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Війська рф вночі атакували Харків дронами та обстрілювали із С-300

Ворог вночі 17 травня  атакував Харків дронами-камікадзе та бив із зенітно-ракетної системи С-300. Про це… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Over 1,000 people flee Sumy border area in three days – regional military administration

Over a thousand individuals, including 200 children, have been evacuated from the Sumy region border… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Solutions from Ukraine: Ukrainian activists launch campaign to support LGBTQ+ military personnel

On May 17, the International Day against homo-/bi-/transphobia, several cities adorned their streets with posters… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Саджанці бузини для створення екологічних живоплотів: плюси та мінуси

Бузина, що є родом рослин сімейства деревоподібних, зустрічається в природі у вигляді чагарників та малих… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.