Повернення дітей: Лубінець анонсував хороші новини

Уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець, відповідаючи на запитання, чи варто очікувати хороших новин щодо того, що Україна буде повертати більше депортованих дітей, заявив, що хороші новини щодо повернення депортованих українських дітей на Батьківщину обов'язково будуть.

Про це він розповів в інтерв'ю Укрінформу, передає Рубрика.

"Хороші новини (щодо повернення українських дітей – ред.) неодмінно будуть", – зазначив він.

Лубінець заявив, що діти після повернення на Батьківщину зазвичай обіймаються із рідними, які їм обіцяють купити все, що вони захочуть.

"А потім діти розповідають, чого їм не вистачало, і в переліку часто є McDonald's. Також вони розповідають, як сумували за батьками, друзями, однокласниками. Пригадую, як одна повернута дівчинка одразу вийняла російську сім-карту, погнула і викинула. Для неї це був момент прощання із минулим життям", – розповів омбудсмен.

За його словами, повернуті діти з тимчасово окупованих територій розповідають, як до них приходили російські солдати, проводили обшуки, як били людей.

"Це діти – вони розповідають те, що бачили, чого боялися, про що мріяли", – сказав уповноважений із прав людини.

Відповідаючи на запитання щодо покарання для тих, хто відповідальний за депортацію українських дітей, він зазначив, що Україна постійно над цим працює і надає всю інформацію до Міжнародного кримінального суду.

"Вірю, що світ не допустити безкарність за депортацію українських дітей і цього точно не допустять самі українці", – вважає Лубінець.

Нагадаємо, раніше Лубінець заявив, що Україна передала Катару список з іменами 561 української дитини, який уже опрацьовується російською стороною.

Раніше у Координаційному штабі в кінці листопада минулого року повідомляли, що рф призупинила обміни полоненими, щоб вплинути на українське суспільство.

Варто додати, що російська федерація утримує в полоні 28 тисяч громадян України, тому виникла пропозиція створити коаліцію для повернення цивільних.

Що відомо про депортацію дітей

Як повідомляла Рубрика, Україна та Канада запустили роботу Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

За даними уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, офіційно підтверджена депортація понад 19,5 тисячі українських дітей.

У разі депортації вас або вашої родини можна звернутися до Офісу омбудсмена:

  • за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;
  • на електронну пошту: hotline@ombudsman.gov.ua;
  • на гарячу лінію: 0 800 501 720;
  • за телефоном: 044 299 74 08.

Нагадаємо, що "Діти війни" ⁣ — це платформа, на яку можна повідомити та знайти всю інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни рф проти України.

В Офісі Генпрокурора наголосили, що надати інформацію про воєнний злочин щодо дитини можна через єдиний доказовий хаб: warcrimes.gov.ua та за телефонами: +380961004438, +380683235856.

Свіжі дописи

  • Новини

У Києві вночі таки демонтували незаконний “храм-МАФ” УПЦ МП у буферній зоні ЮНЕСКО

У столиці в ніч проти 17 травня демонтували самочинний "храм-МАФ", який на території Національного музею… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Генштаб: ЗСУ на півночі Вовчанська проводять зачистку та не дають ворогу закріпитись

Українські захисники здійснюють зачистку вулиць на півночі Вовчанська, не даючи противнику закріпитися. Загалом минулу добу… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Уведені обмеження: наслідки нічної атаки в окупованому Севастополі

Міноборони рф заявило, що вночі 17 травня територію росії і окупованого Криму нібито атакували 108… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

ЗСУ знищили ще понад 1400 загарбників, два літаки та гелікоптер

Минулої доби, 16 травня, Сили оборони ліквідували ще 1400 загарбників, таким чином загальні втрати російських… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Нічна атака “Шахедів”: ППО збила усі ворожі дрони

Цієї ночі Силами і засобами протиповітряної оборони ЗСУ були ліквідовані усі дрони-камікадзе, які російські окупанти… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Наслідки атаки дронів в рф: в Бєлгородській області горіла АЗС та НПЗ в Туапсе, у Новоросійську було чути вибухи

У Бєлгородській області росії заявили про нічну атаку безпілотників. Також в місті Туапсе (Краснодарський край)… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.