На двох патрульних катерах, які передала Естонія “Ірпінь” та “Рені” підняли прапори ВМС ЗСУ

На двох патрульних катерах, переданих від Естонії, з нагоди включення їх до складу національного флоту України, підняли Військово-морські прапори ЗСУ.

Про це командування ВМС ЗСУ повідомило у Фейсбуці, передає Рубрика.

Зазначається, що у церемонії під керівництвом командувача ВМС ЗС України віцеадмірала Олексія Неїжпапи, крім військових моряків, взяла участь делегація від Естонської Республіки на чолі з командувачем ВМС Естонії комодором Юрі Саска.

Фото: ВМС ЗС України

Фото: ВМС ЗС України

"Назви катерам Р01″Roland" і Р02″Risto", які Україні цьогоріч у відмінному стані, майже новими передали ВМС Естонії, було присвоєно наказом командування Військово-морських сил Збройних сил України на честь міста-героя Ірпінь та міста Рені, порт якого до Естонської Республіки є найближчим", – ідеться у повідомленні.

Фото: ВМС ЗС України

Фото: ВМС ЗС України

Отримавши від командувача ВМС ЗСУ Неїжпапи Військово-морські прапори Збройних сил України, командири катерів урочисто підняли їх на флагштоках катерів "Ірпінь" та "Рені".

"Катери виконуватимуть бойові завдання у тому числі із захисту цивільного судноплавства", – зазначили у ВМС.

Фото: ВМС ЗС України

Фото: ВМС ЗС України

Довідка

Естонія у координації з Данією передала Україні два патрульні катери для захисту морських шляхів у Чорному морі.

"Естонія передала Україні два патрульні катери у координації з союзником Данією", – заявили у відомстві Міноборони Естонії.

У Міноборони додали, що така допомога допомагає Україні в забезпеченні життєво важливих морських маршрутів та захисту своїх вод від російської агресії.

Допомога Естонії Україні

З перших днів повномасштабної війни Естонія засуджувала Росію, надавала Україні військову та фінансову допомогу, приймала тисячі біженців.

У грудні мнулого року естонський уряд підтримав пропозицію міністра оборони країни Ханно Певкура про виділення Україні нового пакету військової допомоги вартістю 80 мільйонів євро.

До нього увійдуть протитанкові комплекси Javelin, кулемети, боєприпаси для стрілецької зброї, наземний й водний транспорт та водолазне обладнання.

У бюджеті Естонії на 2024 рік закладено 30 мільйонів євро на підтримку України. Про це з трибуни Верховної Ради України повідомив керівник міжпарламентської групи співробітництва з Естонською Республікою Арсеній Пушкаренко.

За його інформацією, 14 мільйонів євро з цієї суми передбачено на:

  • відновлення інфраструктури,
  • протезування українських захисників та захисниць,
  • навчання представників органів місцевого самоврядування в рамках європейської інтеграції.

Окрім того, міністр закордонних справ Маргус Цахкна також підтримав ініціативу Естонії щодо використання заморожених російських активів.

В Естонії на момент розроблення законопроєкту на підставі міжнародних санкцій було заморожено активи на суму близько 38 мільйонів євро.

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: Австралія передасть Україні катери Sentinel 830R

У рамках військової допомоги для передачі українським Збройним силам австралійський уряд обрав катери Sentinel 830R… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

NYT: Північноатлантичний Альянс розглядає відправку військ в Україну, проте не для участі в боях

Союзники по НАТО поступово наближаються до рішення відправити в Україну свої війська, щоб вони могли… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

На Харківщині за час зведення фортифікаційних споруд загинули 4 будівельники, ще 15 отримали поранення, – ОВА

У Харківській області внаслідок російських обстрілів чотири людини загинули та 15 отримали поранення різного ступеня… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Український бренд створив колекцію благодійних вишиванок для фонду “Землячки”

До Дня вишиванки український бренд GAPTUVALNYA створив ексклюзивні вишиванки з символікою громадської організації "Землячки", які… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Українським Силам оборони вдалося додати впевненості на напрямку Вовчанська, – Зеленський

Російські обстріли на напрямку Вовчанська Харківської області не припиняється, втім українські оборонці там впевнено тримають… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

В Одеській області відкрили міжнародний пункт пропуску “Рені” між Україною та Молдовою

16 травня після реконструкції в Одеській області відкрили міжнародний автомобільний пункт пропуску "Рені" між Україною… Читати більше

Thursday May 16th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.