Новини

У Німеччині екстремісти спалили будинок глави Rheinmetall за постачання зброї в Україну

Ліві екстремісти з руху RAF вночі 29 квітня спалили садовий будинок гендиректора концерну Rheinmetall Арміна Паппергера, звинувативши його в наживанні на продажі зброї Україні.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Bild.

Невідомі зловмисники опублікували листа в інтернеті, де взяли на себе відповідальність за підпал дому Паппергера.

У листі-зізнанні йдеться про те, що "Rheinmetall є одним з тих, хто наживається на так званому поворотному моменті" (Zeitenwende) – цим словом влада Німеччини описує зміну оборонної політики через повномасштабну війну росії проти України.

Також стверджується, що збройова компанія накопичує "різні старі види бронетехніки", "яку тепер можна було б продати Україні", тому "Rheinmetall планує, виробляє і вбиває не лише в національному масштабі".

У кінці листа автори натякають на ув'язнену представницю руху RAF Даніелу Клетте, закликаючи до її звільнення:

"Сили і удачі всім тим, хто переховується від радикальних лівих і тим, хто погоджується войовничо атакувати силові структури!"

Колишню ліву терористку Даніелу Клетте, яка переховувалась понад 30 років, заарештували в Берліні на початку року. Під час обшуку у квартирі, де затримали Клетте, були виявлені ручна граната та інші небезпечні предмети.

Rheinmetall з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну прийняв низку замовлень на постачання Києву озброєнь, а також оголосив про відкриття кількох заводів в Україні.

Що відомо про спільне з Німеччиною підприємство 

Rheinmetall наразі є найважливішим оборонно-промисловим партнером України, він поставляє військову техніку, зенітні системи, боєприпаси, військові вантажівки та мобільне медичне обладнання, а також надає послуги.

Нагадаємо, що Федеральне антимонопольне відомство Німеччини дозволило Rheinmetall створити спільне підприємство з Україною ще наприкінці вересня – ТОВ "Рейнметал Український оборонпром". Повідомляли, що підприємство базуватиметься у Києві.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що німецький концерн Rheinmetall веде перемовини про будівництво танкового заводу в Україні.

Також, німецький оборонний концерн Rheinmetall та "Українська оборонна промисловість" офіційно повідомили про створення спільного підприємства для ремонту та підтримки у боєздатному стані бойової техніки переданою Німеччиною, а також іншими західними партнерами.

Свіжі дописи

  • Новини

Президент підписав укази про вихід України з низки угод та рішень СНД

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 15 травня, підписав укази про вихід України з низки угод,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Грузія, Ліхтенштейн та Малаві візьмуть участь у Глобальному саміті миру

Президент України Володимир Зеленський провів телефонні розмови з президентами Грузії та Малаві Саломе Зурабішвілі й… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Байден і Трамп домовилися провести дебати у два раунди: деталі

Чинний президент США Джо Байден і експрезидент Дональд Трамп домовилися провести дебати у два раунди.… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

По всій Україні запровадили екстрені відключення електроенергії

Ввечері 15 травня в усіх областях України ввели екстрені відключення електроенергії. Про це повідомляє Рубрика,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Україна отримала від Республіки Корея 40 авто швидкої допомоги

Україна отримала від Корейського Червоного Хреста 40 «швидких» для надання невідкладної медичної допомоги під час… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Естонія ухвалила закон про використання заморожених російських активів на користь України

Парламент Естонії ухвалив закон, який дозволяє використовувати заморожені міжнародними санкціями російські активи для компенсації збитків,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.