Новини

Найманці з Непалу масово дезертирують з російської армії, – розвідка

Найманці з Непалу, які прибули воювати проти України в лавах російської армії, масово дезертирують. При цьому російські командири шукають недолугі виправдання для свого керівництва, пояснюючи дану ситуацію.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Головнн управління розвідки.

Втеча найманців з Непалу, закріплених за військовою частиною 29328 ЗС РФ, спричинена величезними втратами у "м'ясних штурмах", жорстоким ставленням московитських польових командирів, включно із позасудовими стратами за відмову від виконання наказів йти на вірну смерть, а також – невиплатою обіцяних грошей", – пояснюють у розвідці.

Зазначається, що групи російських загарбників проводять активні пошуки втікачів по окупованих українських населених пунктах, зокрема у Луганській області, але, як правило, результатів цей процес не дає.

У ГУР зазначають, що ватажки російської мотострілецької військової частини у рапортах і доповідях "нагору" пояснюють дезертирство непальців нісенітницями про ймовірне "відбуття до рідної країни через землетрус".

"Утім потрапити з окупованої Луганщини назад у Непал самотужки – справа не надто легка. До того ж за участь у бойових діях проти України у складі російської армії громадянам Непалу у їхній державі може загрожувати притягнення до відповідальності", – йдеться в повідомленні.

Що відомо про мобілізацію та вербування росіянами найманців в інших країнах

Нагадаємо, росія вербує на війну проти України найманців у Сирії. Їм за прискореною процедурою видають російські паспорти.

Окрім того, країна-агресорка залучила до своєї армії 15 тисяч мешканців Непалу. Це сталося після того, як у 2023 році російський уряд оголосив про вигідні умови служби для іноземних бійців, які приєднаються до війська рф.

Додамо, що моква планує і далі поповнювати лави окупантів. Нещодавно в Британії спрогнозували, що путін планує призвати ще 170 тисяч людей для війни проти України.

За оцінками Міністерства оборони Британії, від початку повномасштабного вторгнення росіяни втратили понад 300 тис. військових, проте навіть офіційні особи російської федерації не знають точну кількість загиблих.

А путін заявив, що до кінця року на війну проти України назбирає півмільйона росіяннаразі воюють 617 тисяч.

Варто нагадати, що станом на 14 лютого, за даними Генштабу, загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали понад 398 100 солдатів. 

Свіжі дописи

  • Новини

Фіцо все ще оперують, він – у тяжкому стані. Замах скоїли з політичних мотивів: уряд Словаччини

Міністри оборони та внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк та Матуш Шутай Ешток заявили, що прем'єр-міністр… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог посилив інтенсивність бойових дій

На Харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій, українські захисники відбили вже десять ворожих атак у… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Президент підписав укази про вихід України з низки угод та рішень СНД

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 15 травня, підписав укази про вихід України з низки угод,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Грузія, Ліхтенштейн та Малаві візьмуть участь у Глобальному саміті миру

Президент України Володимир Зеленський провів телефонні розмови з президентами Грузії та Малаві Саломе Зурабішвілі й… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Байден і Трамп домовилися провести дебати у два раунди: деталі

Чинний президент США Джо Байден і експрезидент Дональд Трамп домовилися провести дебати у два раунди.… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

По всій Україні запровадили екстрені відключення електроенергії

Ввечері 15 травня в усіх областях України ввели екстрені відключення електроенергії. Про це повідомляє Рубрика,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.