У Європі майже 47 дітей-біженців щодня зникають безвісти 

Понад 50 тисяч неповнолітніх біженців за останні три роки зникли безвісти після прибуття в Європу. Тобто, у середньому за день зникають близько 47 дітей-мігрантів. І це лише задокументовані випадки — справжня цифра може бути вищою.

Про це свідчать результати дослідження журналістської групи Lost in Europe, передає CNN, пише Рубрика.

Дані, отримані від 31 європейської країни, показують, що щонайменше 51 433 неповнолітніх біженців без супроводу були зареєстровані як зниклі безвісти в період з 2021 року до кінця 2023 року.

Фактична цифра може бути вищою через те, що не всі країни взагалі збирають такі дані.

Італія та Австрія лідирують у реєстрації зниклих дітей-біженців з 22 899 та 20 077 випадків відповідно.

За ними йдуть Бельгія, Німеччина та Швейцарія з приблизно від 2 200 до 1 200 зареєстрованих випадків.

Проте вищі цифри в Італії та Австрії не означають більшу кількість випадків, а радше наявність більш ефективних систем збору даних, вважають в організації Missing Children Europe.

Доля зниклих дітей-мігрантів без супроводу викликає занепокоєння, наголосила генеральна секретарка Missing Children Europe Ааг'є Івен.

"Вони мають підвищений ризик стати мішенню торговців людьми, якщо ще не стали. Контрабандисти можуть використовувати (таких дітей) для погашення боргів або тому, що вони мають вплив на своїх близьких або їхні паспорти", — підкреслила Івен.

Численні фактори сприяють зникненню дітей-мігрантів. Деякі з них могли стати жертвами торговців людьми або зазнати експлуатації в секс-індустрії.

А дехто переїжджає до інших країн, не реєструючи переїзд офіційно, і так потрапляє в перелік зниклих безвісти.

Івен зазначила, що брак можливостей для неповнолітніх робить їх вразливими до експлуатації, разом із численними травмами, яких вони зазнають до того, як потраплять в Європу. Дослідження Гентського університету 2022 року показало, що 84% дітей зазнали фізичного насильства під час міграції до Європи, причому понад 90% були свідками цього.

За даними ООН, діти становлять близько 40% переміщених осіб у світі. Рятуючись від воєн і конфліктів, тисячі дітей опиняються розлученими зі своїми родинами.

Як повідомлялось, цього року майже на 40% порівняно з минулим зросла кількість дітей, які загинули внаслідок російських атак по всій Україні.

Останні виявлені факти злочинів проти дітей:

  • 19 квітня внаслідок обстрілу м. Синельникове Дніпропетровської області загинули 8-річний хлопчик та 14-річна дівчинка. Важкі поранення отримав 6-річний хлопчик.  
  • 19 квітня через обстріл с. Солончаки Миколаївського району Миколаївської області поранено 14-річного хлопчика.

Нагадаємо, що "Діти війни" ⁣ — це платформа, на яку можна повідомити та знайти всю інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни рф проти України.

В Офісі Генпрокурора наголосили, що надати інформацію про воєнний злочин щодо дитини можна через єдиний доказовий хаб: warcrimes.gov.ua та за телефонами: +380961004438, +380683235856.

Свіжі дописи

  • Новини

У російському Туапсе зупинився НПЗ через атаку українських безпілотників, – Reuters

Пожежа на російському нафтопереробному заводі у російському Туапсе призвела до його аварійного закриття. Раніше завод… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Обстріл Харкова: зросла кількість загиблих та поранених

У Харкові зросла кількість загиблих та поранених унаслідок сьогоднішнього удару російських військ по місту. Про… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

На Донеччині в зоні активних бойових дій залишається понад 4 тисячі дітей

На Донеччині в зоні активних бойових дій залишаються наразі 70,6 тисячі осіб, з яких 4,1… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Зеленський: енергетика втратила суттєву частину генерації, є потреба у раціональному споживанні

Президент України Володимир Зеленський відзначив, що українська енергетика втратила суттєву частину генерації, знову є потреба у раціональному споживанні електрики.… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї

За матеріалами Служби безпеки Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про передачу в дохід… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Зеленський: Україна та Словенія завершують роботу над двосторонньою безпековою угодою

Українська та словенська сторони вже завершують роботу над двостороннім безпековим документом у межах декларації G7.… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.