Новини

Вбивство українських військових у Німеччині: прокуратура ФРН не виключає політичного мотиву злочину

Німецька поліція затримала "чоловіка російської національності "підозрюваного у вбивстві українських військових 27 квітня в німецькому місті Мурнау. У прокуратурі Мюнхена не відкидають політичну мотивацію злочину".

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Суспільне.

Як пише Spiegel, сліди крові привели поліцію до будинку підозрюваного у вбивстві українців 57-річного громадянина росії. Чоловік перебував удома у стані сильного алкогольного сп'яніння і не опирався під час затриманні. У неділю, 28 квітня був виданий ордер на його арешт. 

Представник поліції повідомив виданню, що наразі немає жодних ознак політичного підґрунтя, наприклад, розбіжностей у поглядах на російську війну проти України. Швидше за все, певну роль "могло відіграти особисте походження". Чоловіки, ймовірно, були знайомі.

Як зазначає Spiegel, невідомо, чи були українські військові у стані алкогольного сп'яніння під час скоєння злочину. За даними поліції, ймовірний злочинець заявив, що між чоловіками виникла сварка.

Як сказав міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Германн, є свідки, які бачили чоловіків разом раніше.

"Є покази свідків про те, що трьох осіб, які брали участь у нападі, раніше бачили разом. Є ознаки того, що всі вони вживали багато алкоголю. Це все потрібно з'ясувати. На цей час ми не маємо переконливих доказів того, що це було відображенням конфлікту між Росією та Україною, так би мовити", — сказав він.

Справу по вбивство українських військових у Мурнау-ам-Штаффельзе розслідує головне управління боротьби з екстремізмом і тероризмом при Генпрокуратурі в Мюнхені, повідомляє BR.

Речник прокуратури зазначив, що "не можна виключати політичну мотивацію злочину, навіть якщо наразі цьому немає доказів".

Варто зазначити, що речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт на брифінгу в понеділок, коментуючи резонансне вбивство двох українців наприкінці минулого тижня, зазначив, що німецька держава не буде толерувати злочини проти українців, яких наразі в країні перебуває дуже багато.

Речник заявив, що інцидент викликає велике занепокоєння.

«Зрозуміло, що нічого подібного ми на нашій території толерувати не можемо та не будемо. Українці, які втекли до нас від російської агресивної війни, мають почуватися тут у безпеці», – підкреслив він.

Щодо мотивів і обставин злочину Гебештрайт закликав не робити висновків до завершення слідства, яке проводять правоохоронні органи Баварії. Фактом є те, що двоє громадян України були вбиті «російсько-німецьким злочинцем».

Вбивство українців в Німеччині

Нагадаємо, вчора, 27 квітня, в місті Мурнау-ам-Штафельзее на території місцевого торгового центру внаслідок ножових поранень було вбито двох українців, чоловіків 1987 та 2001 років народження.

Як розповіли німецькі правоохоронці, сповіщення про двох чоловіків з тяжкими пораненнями у Мурналу надійшло близько 17:20 у суботу.

На час приїзду медиків один чоловік вже помер. Другий, що теж мав тяжкі поранення, невдовзі помер у лікарні.  

За інформацією Генерального консульства України у Мюнхені, поліція Гарміш-Партенкірхен затримала за підозрою у вчиненні подвійного вбивства 57-річного громадянина росії. Наразі триває слідство.

Трагічні інциденти з українцями за кордоном

Нагадаємо, що у німецькому Дюссельдорфі, 10 лютого, невідомі вбили 17-річного баскетболіста юнацьких збірних України Володимира Єрмакова. Убивство сталося на національному ґрунті. МЗС України взяло на особливий контроль розслідування вбивства  спортсмена. Наразі вже відомо, що нападника затримали.

Також у  березні на дамбі річки Рейн біля міста Гоккенгайм у Німеччині поліція виявила тіло 27-річної українки, яка жила в будинку для біженців. Її мати й пʼятитижневе немовля зникли.

Згодом знайшли тіло матері вбитої українки – Марини Стеценко, повідомляє німецьке видання Bild з посиланням на місцеву поліцію. Матір вважали головним свідком вбивства, але виявилося, що жінку теж вбили.

Окрім того, влітку минулого року в норвезькому місті Берген убили 30-річну українку. Катерину Кожому знайшли в готелі з багатьма ножовими пораненнями.

Свіжі дописи

  • Новини

В Україні сьогодні відзначають День вишиванки

Традиційно в Україні в третій четвер травня відзначають День вишиванки. У 2024 році його відзначають… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

На аеродромі в Криму вночі було знищено 2 літаки МіГ та новітня система ППО

В окупованому Криму в ніч проти 15 травня внаслідок атаки на військовий аеродром "Бельбек" вдалося… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Гельсінська комісія заявила, що США мають не лише дозволити, а й заохотити до ударів по цілях в росії

Сполучені Штати Америки мають дозволити Україні наносити удари американською зброєю по силах ЗС рф у… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Війська рф просунулися не більше ніж на 8 км від кордону на півночі Харківщини, – ISW

Російські загарбники просунулися не більше ніж на 8 кілометрів від кордону в північній частині Харківської… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

США на тлі візиту диктатора рф в Китай зробили різку заяву про роль Пекіна у війні проти України

Білий дім звинуватив Китай у допомозі кремлівському лідеру володимиру путіну у його війні проти України.… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

ЗСУ знищили ще понад 1500 окупантів та 19 ворожих танків

Минулої доби, 15 травня, Сили оборони ліквідували ще понад 1500 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Thursday May 16th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.