Зеленський заявив, що у червні може початися шлях до справедливого миру

Президент України Володимир Зеленський заявив, що світова більшість повинна примусити росію до миру та може це зробити. Саме в червні може початися шлях до справедливого миру.

Про це глава держави зазначив у вечірньому відеозверненні, передає Рубрика.

"Жодного дня не втрачаємо для України: щойно говорив із лідером демократів у Палаті представників Конгресу США Гакімом Джеффрісом. Подякував йому та всім конгресменам за підтримку нашої держави й особисте лідерство у просуванні нового пакета допомоги Україні. Ми на всіх рівнях взаємодіємо з партнерами, щоб досягти саме того рівня оперативності в допомозі, який потрібен, щоб не лише зберігати наші позиції, а й щоб зривати російські плани війни. Ми ще очікуємо постачання, яке обіцяне Україні, – ми очікуємо саме такого обсягу й ваги у поставках, які здатні змінювати ситуацію на полі бою в інтересах України. І важливо, щоб була реалізована кожна наша домовленість – усе, що дасть і практичні результати на полі бою, і підтримає моральну силу всіх, хто на передовій. У розмові з паном Джеффрісом підкреслив, що необхідні системи "Петріот", і якнайшвидше", – зауважив Зеленський.

Він розповів, що також зараз наші команди – України та Сполучених Штатів – працюють над двосторонньою безпековою угодою.

"Наші команди працюють над двосторонньою безпековою угодою. Уже над конкретним текстом працюємо. Мета наша в тому, щоб зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Обговорюються конкретні основи нашої безпеки, нашої взаємодії", – розповів президент.

Зеленський зазначив, що Київ працює над фіксацією конкретних рівнів підтримки з боку Вашингтону на цей та наступні 10 років.

"Це і збройна підтримка, і фінансова, і політична, і те, що стосується спільного виробництва зброї. Угода повинна бути дійсно взірцевою, яка відповідатиме силі американського лідерства. Я вдячний і нашій команді, і команді американської сторони за просування з підготовкою угоди", – сказав він.

Президент зазначив, що наступного тижня теж буде досить багато міжнародної комунікації – і публічної, і непублічної.

"Пам'ятаємо, що нам має принести цей рік у політичному сенсі. Це і результат із Євросоюзом. Україна виконала всі необхідні умови для реального початку перемовин щодо вступу, і тепер свої зобов'язання має виконати сторона Євросоюзу.

Продовжуємо готувати на червень перший, інавгураційний Саміт миру, і наша команда зараз, а разом із нею й команди ключових партнерів працюють, щоб Саміт став справді глобальним. Точно можемо сказати: усі континенти будуть представлені – різні частини світу, різні погляди на глобальний розвиток. Але всі вони об'єднані однаковим визнанням того, що Статут ООН та базові міжнародні конвенції є обов'язковими документами для кожної держави світу, зокрема й такої, як Росія, де царює божевілля. Світова більшість повинна примусити Росію до миру та може це зробити. Саме в червні може початися шлях до справедливого миру.

Готуємось і до саміту НАТО, який відбудеться цього літа. Потрібен сильний політичний сигнал – Альянс не має боятися власної сили та ховатися від власних основ. Кожна країна, яка поділяє спільні цінності й готова реально їх захищати, заслуговує на запрошення в Альянс", – наголосив глава держави.

Він також подякував воїнам, усім Силам оборони та безпеки України, кожному й кожній на фронті, на бойових постах, на бойових завданнях.

"Харківщина, донецькі напрямки, усі південні напрямки.  Дякую кожному солдату й командиру, які роблять усе, щоб знищувати окупантів – це потрібно якнайбільше. Дякую кожному й кожній, хто з Україною, хто в Україні та для кого Україна – єдиний на цій землі дім", – резюмував Зеленський.

Як повідомляла Рубрика, у січні 2024 року Президент України Володимир Зеленський і Президентка Швейцарської Конфедерації Віола Амхерд домовилися про початок підготовки до проведення у Швейцарії Глобального саміту миру на рівні лідерів держав.

Нагадаємо, раніше 25 лютого, керівник Офісу президента Андрій Єрмак допустив участь росії в глобальному саміті миру, однак не на першій зустрічі.

Уряд Швейцарії 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні. росія не братиме участь у заході.

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: юна волонтерка зі Львівщини передала понад 5 тисяч розпалювачів для ЗСУ

Волонтерка зі Львівської області Андріана Кіндрацька передала понад 5 тисяч розпалювачів для Сил Оборони. Про… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Залучення якнайбільшої кількості країн до Саміту миру: Єрмак провів онлайн-зустріч із фронтменом U2

Глава Офісу Президента України Андрій Єрмак провів онлайн-зустріч з ірландським рок-музикантом, вокалістом гурту U2 Боно.… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Посол Греції на знак протесту пішла з церемонії інавгурації нового президента Північної Македонії

Інавгурацію президентки Гордани Сільяновської-Давкової, яка назвала свою країну "Македонія", залишила пані посол Греції у Північній… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Засуджені зможуть служити у спеціальних підрозділах військових частин, – Лазуткін

Особи, притягнуті до відповідальності, відповідно до нового закону про мобілізацію засуджених, зможуть служити у відповідних… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Рекрутинг до ЗСУ: Умєров розповів, на які професії є попит

Близько два десятки центрів рекрутингу до лав Збройних сил відкрили в Україні. Попитом користують професії,… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

У Хмельницькому серед ветеранів “Сильні України” відбулись адаптивні змагання

У Хмельницькому відбувся третій етап другого всеукраїнського туру змагань з адаптивних видів спорту серед ветеранів… Читати більше

Sunday May 12th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.