У СБУ підтвердили атаку їх БпЛА на військовий аеродром та два НПЗ у Краснодарському краї

Служба безпеки України спільно з Силами оборони атакували у Краснодарському краї російської федерації військовий аеродром та два нафтопереробні заводи.

Про це РБК-Україна повідомили джерела.

Як зазначили джерела, в ніч на 27 квітня "бавовна" завітала на військовий аеродром "Кущевск" та на Ільський та Слов'янський НПЗ. Об'єкти були атаковані ударними безпілотниками СБУ.

Атаку на аеродром організувала СБУ та спільно з Силами оборони. Як додають, там розміщувалися десятки військових літаків, РЛС та засоби РЕБ ворога.

Окрім того, дрони СБУ ударили по ректифікаційній та атмосферній колонах Ільського та Слов'янського НПЗ на Кубані. Це ключові технологічні об'єкти заводів. За даним джерел, після влучань на аеродромі та НПЗ почалися пожежі та евакуація персоналу

"СБУ продовжує ефективно відпрацьовувати по військових та інфраструктурних об'єктах в тилу ворога, знижуючи потенціал Росії для ведення війни. В країни-терориста "бавовна" палає і буде палати", – зазначило поінформоване джерело.

Варто додати, що Ільський та Слов'янський нафтопереробні заводи вже були атаковані українськими захисниками раніше.

Так, 9 лютого цього року дрони Служби безпеки України атакували відразу два нафтопереробні заводи у російській федерації. Мова йде про Ільський та Афіпський НПЗ у Краснодарському краї.

Нагадаємо, що уранці 27 квітня в російській федерації заявили про чергову атаку ударних безпілотників на Краснодарський край: там пролунали вибухи, виникла пожежа. Було завдано ударів по НПЗ "Слаявнськ-ЕКО", Ільському НПЗ та "низці інших об'єктів".

Окрім того, ЗМІ з посиланням на очевидців повідомило також про ймовірну атаку на військовий аеродром на Кубані.

"Військовий аеродром у станиці Кущовська Краснодарського краю спалахнув після атаки БПЛА, стверджують місцеві жителі. Підтверджень даної інформації поки що немає", – написали журналісти, підкріпивши повідомлення скріншотом з одного з місцевих чатів.

Нагадаємо, у ніч на 24 квітня безпілотники нібито атакували Воронезьку область. Про це заявив губернатор області Олександр Гусєв. У соцмережах з'явилися кадри пожежі у Воронежі, яка, ймовірно, сталася на території нафтопереробного заводу.

Також тої ж ночі у Смоленській області Росії виникли пожежі на двох паливо-енергетичних об'єктах. Місцева влада заявила, що регіон нібито опинився під атакою безпілотників.

Свіжі дописи

  • Новини

“Марш Жінок” запускає гарячу лінію психологічної підтримки для жінок-військовослужбовиць

Для підтримки жінок, які нині служать у війську, "Марш Жінок" запускає гарячу лінію психологічної підтримки.… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Czech initiative to deliver 180,000 ammunitions to Ukraine in June – Pavel

By June, the Czech initiative plans to deliver the first batch of 180,000 rounds of… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

European Parliament president arrives in Kyiv on Europe Day

The President of the European Parliament, Roberta Metsola, arrived in the capital of Ukraine. She… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Верховна Рада відправила Кубракова у відставку: перепризначати до Кабміну не будуть

Верховна Рада України проголосувала за відставку Олександра Кубракова з посади віцепрем'єра з відновлення України -… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Справа про оборудки із землею: заступнику Сольського обрали запобіжний захід

Заступнику міністра аграрної політики та продовольства Маркіяну Дмитрасевичу обрали запобіжний захід. Він фігурує у справі… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Військові розповіли про ситуацію на вогнетривкому заводі в Красногорівці та ворожу тактику

Російські загарбники, які прорвалися на територію вогнетривкого заводу в Красногорівці, залишаються там заблокованими. В районі… Читати більше

Thursday May 9th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.