Новини

У Повітряних силах розповіли про особливості останньої масованої атаки росіян

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що під час масованої атаки в ніч на 27 квітня росіяни застосували ракети "Калібр", але не використовували дронів-камікадзе.

Про це майор повідомив у ефірі телемарафону "Єдині новини", цитує Рубрика.

"Це одна з перших атак після нетривалого затишшя. Протягом певного часу росіяни накопичили свої резерви, ракети. Цієї ночі вони вже застосовували і "Калібри" з акваторії Чорного моря", — зазначив Євлаш.

За словами речника ПС, окупанти почали інтенсивно атакувати, підняли свої стратегічні бомбардувальники Ту-95 після збиття Ту-22М3.

"Деякий час вони взяли паузу. І ось зараз почали знову завдавати потужних ударів класично по нашій енергетичній та критичній інфраструктурі", — продовжив майор.

Євлаш підкреслив, що армія РФ також атакувала ракетами "Кинджал".

"Це дуже потужна зброя, яку складно збити. У нас є тільки певні засоби, які довели свою ефективність проти них — Patriot можуть протистояти. Але, на жаль, на тих напрямках, де відбулись влучання в нас не вистачає їх", — пояснив речник ПС.

Водночас майор вказав, що російські окупанти не використовували під час поточної нічної атаки дрони-камікадзе типу Shahed.

"Цієї ночі "шахедів" не було. Протягом кількох останніх днів ворог не застосовує "шахеди". Напевно, у них є своє стратегічне бачення, задум, чому саме вони перемкнулися на ракетні удари", — додав Євлаш.

Що відомо про нічну комбіновану ракетну російську атаку

Варто додати, що у ніч на 27 квітня російські загарбники влаштували чергову масовану атаку на Україну ракетами різного типу, зокрема і балістикою: під ударом опинилися Дніпровщина, Львівщина та Івано-Франківщина.

Загалом під ворожою атакою цього ранку перебували Дніпро, Павлоград, Кривий Ріг, Стрий, окремі населені пункти Дніпропетровської та Івано-Франківської областей.

У компанії ДРЕК зазначили що росія атакувала чотири теплоелектростанції ДТЕК, серйозно пошкоджено обладнання.

Загалом у ніч на 27 квітня російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні 34 ракетами різних типів: сили ППО знищили 21 повітряну ціль.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський: додаємо наших сил на харківські напрямки, усе необхідне для захисту позицій забезпечуємо

Додаємо наших сил на харківські напрямки. І по лінії нашого державного кордону, і по всій… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

У Харкові планують створити підземні операційні та реанімаційні відділення

У Харкові з'являться операційні та реанімаційні приміщення під землею. Для цього влада співпрацює з Міністерством… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

З початку війни кордон із Румунією незаконно перетнули близьно 11 тисяч українських чоловіків, – румунська прикордонна служба

У румунській прикордонній поліції підрахували, що з початку повномасштабного вторгнення приблизно 11 тисяч українських чоловіків… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Канадська компанія Roshel планує розгорнути виробництво бронемашин на території України

Канадський виробник бойових броньованих машин працює над розгортанням свого виробництва в Україні. Про це розповів гендиректор… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

По всій лінії фронту – важкі бої: Зеленський заслухав доповідь Сирського щодо рішень, які дадуть більше можливостей ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський ввечері 10 травня заявив, що вздовж усієї лінії зіткнення наразі тривають важкі… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Патріарх Варфоломій підтвердив свою участь у Глобальному саміті миру

Вселенський Патріарх Варфоломій 10 травня у розмові з президентом України Володимиром Зеленським підтвердив свою участь… Читати більше

Friday May 10th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.