Наслідки ракетної атаки: ворог поцілив по енергооб’єктах на Львівщині, Дніпропетровщині та Франківщині

Уночі 27 квітня, російські війська атакували енергетичні об'єкти країни у Львівській, Івано-Франківській та Дніпропетровській областях, внаслідок чого виникли пожежі та є постраждалі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, Telegram голови Івано-Франківської ОДА Світлани Онищук, Telegram очільника Львівської ОВА Максима Козицького, ДСНС.

Львівська область

Як повідомив очільник області, Львівщина пережила удар крилатими ракетами різного класу та аеробалістичними ракетами "кинджал".

Зі слів Козицького, три крилаті ракети воїни ПвК "Захід" збили. На жаль, є і влучання.

"Ворог атакував два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському та Червоноградському районах. На них почалися пожежі. Підрозділи ДСНС оперативно загасили загоряння. Є руйнування", повідомив голова ОВА.

Козицький уточнив, що жертв, постраждалих, руйнувань житлової інфраструктури станом на цю годину на Львівщині немає.

"Системи життєзабезпечення області працюють у штатному режимі. Про аварійні відключення електроенергії наразі не йдеться", підкреслив він.

Щоб не довелося застосовувати погодинні відключення, будь ласка, не вмикайте енергоємні електроприлади з 19:00 до 22:00. Обмежте одночасне увімкнення таких приладів, закликав очільник області.

Івано-Франківська область

Як повідомила очільниця ОВА, вночі на Прикарпатті ціллю став об'єкт критичної інфраструктури. Унаслідок удару виникла пожежа, до ліквідації якої були залучені відповідні служби.

Фото: ДСНС

"На щастя, обійшлось без постраждалих", наголосила Онищук.

Вона підкреслила, що ворог не полишає спроб залякати нас та зруйнувати критичну інфраструктуру.

Фото: ДСНС

Своєю чергою у ДСНС додали, що прикарпатські рятувальники ліквідували пожежу спричинену обстрілом.

Фото: ДСНС

"В наслідок ворожого обстрілу в Івано-Франківській області виникла пожежа на площі понад 200 квадратних метрів, що була оперативно ліквідовано рятувальниками", повідомили рятувальники.

Дніпропетровська область

Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА, над Дніпропетровською областю сили протиповітряної оборони знищили 13 ракет – у Дніпровському, Криворізькому і Павлоградському районах. В області пошкоджено два енергооб'єкти.

Однак все-таки, зі слів очільника області, у Дніпровському та Криворізькому районах пошкоджені енергетичні об'єкти. Сталося кілька займань.

"Поранений 39-річний чоловік. Його госпіталізували в стані середньої тяжкості. Є перебої з водопостачанням на Криворіжжі", уточнив Лисак.

Що відомо про нічну комбіновану ракетну російську атаку

Варто додати, що у ніч на 27 квітня російські загарбники влаштували чергову масовану атаку на Україну ракетами різного типу, зокрема і балістикою: під ударом опинилися Дніпровщина, Львівщина та Івано-Франківщина.

Загалом під ворожою атакою цього ранку перебували Дніпро, Павлоград, Кривий Ріг, Стрий, окремі населені пункти Дніпропетровської та Івано-Франківської областей.

У компанії ДРЕК зазначили що росія атакувала чотири теплоелектростанції ДТЕК, серйозно пошкоджено обладнання.

"За попередньою інформацією, на жаль, є постраждалі. Надаємо всю необхідну допомогу.
Серйозно пошкоджено обладнання підприємств.

В ці хвилини енергетики намагаються ліквідовувати наслідки атаки. З початку повномасштабного вторгнення теплоелектростанції ДТЕК були обстріляні понад 170 разів", — розповіли у компанії.

Загалом у ніч на 27 квітня російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні 34 ракетами різних типів: сили ППО знищили 21 повітряну ціль.

Свіжі дописи

  • Новини

Остін: Наразі зарано говорити про ефект на полі бою від наданого Україні фінансування, на це потрібен час

Наразі "надто рано" говорити про ефект на полі бою від наданого Україні фінансування військової допомоги… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Росіяни через Telegram намагаються вербувати латвійців для “шкідливої діяльності”, – Держбезпека Латвії

Російські спецслужби все частіше вербують латвійських громадян з метою шкідливої діяльності через месенджер Telegram. Про… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Нам важлива позиція Угорщини, – Зеленський запросив Орбана на Глобальний саміт миру

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном і запросив його… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Генштаб: минулої доби окупанти атакували на семи напрямках, загалом на фронті відбулося 121 боєзіткнення

Протягом доби 8 травня на передовій в Україні відбулось 121 бойове зіткнення, Сили оборони відбили 35 російських… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Велика Британія внесе до Фонду підтримки енергетики 23 млн євро: кошти спрямують на відновлення енергосистеми

Велика Британія оголосила про додатковий внесок до Фонду підтримки енергетики України на суму 20 мільйонів… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Укренерго обмежує енергопостачання промисловості та бізнесу

Диспетчерський центр "Укренерго" обмежив енергопостачання промисловості та бізнесу з 18:00 до 23:00 через дефіцит електроенергії,… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.