У Китаї помітили вантажне судно рф, яке постачає росії зброю з Північної Кореї

На супутникових знімках видно, що Китай надає причал для російського корабля, який перебуває під санкціями Сполучених Штатів та причетний до постачання північнокорейської зброї до російської федерації.

Про це пише Reuters з посиланням на супутникові знімки від Королівського об'єднаного інституту оборонних досліджень Великої Британії (RUSI).

Йдеться про російське судно "Ангара", яке з серпня 2023 року перемістило до російських портів тисячі контейнерів, ймовірно, з північнокорейськими боєприпасами.

З лютого цього року корабель стоїть на якорі в китайській верфі в східній провінції Чжецзян.

У RUSI наголосили, що "Ангара" здійснила щонайменше 11 перевезень між північнокорейським портом Раджин і російськими портами з серпня 2023 року і ще в січні цього року була пришвартована в портах Північної Кореї та росії з вимкненим транспондером.

А 9 лютого судно прибуло до Китаю нібито для ремонту або технічного обслуговування.

Reuters пише, що присутність цього корабля в китайському порту підкреслює виклики, з якими стикаються Сполучені Штати та їхні союзники, коли вони намагаються "задушити" військову та економічну підтримку росії.

Очікується, що допомога Китаю у відновленні російської армії стане головною темою обговорень цього тижня, коли державний секретар США Ентоні Блінкен відвідає Пекін.

Другий за рангом дипломат Держдепартаменту Курт Кемпбелл цього місяця заявив, що Вашингтон не буде "сидіти осторонь", якщо Пекін збільшить свою підтримку москви.

Представник Держдепу наголосив, що йому відомі "достовірні повідомлення з відкритих джерел" про те, що "Ангара" зараз пришвартована в китайському порту, і порушив це питання перед китайською владою.

Він закликав всі країни виконувати свої зобов'язання згідно з резолюцією Радбезу ООН, яка передбачає обмеження торгівлі з Північною Кореєю та вимогу скасувати реєстрацію будь-яких суден, залучених до незаконної діяльності.

Посольство Китаю у Вашингтоні заявило, що йому невідомі деталі, пов'язані з "Ангарою", але додало, що:

"Китай завжди виступає проти односторонніх санкцій і довгострокової юрисдикції, які не мають підґрунтя в міжнародному праві або мандаті Ради Безпеки".

Міністерство закордонних справ Китаю також заявило, що не має інформації з цього приводу.

Ставлення Китаю до війни

Китай від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну зайняв нібито нейтральну позицію. Офіційно він не засудив Москву, але заявив, що підтримує суверенітет України.

При цьому Пекін продовжує торгувати з Москвою, а китайські компанії продають Росії деяке озброєння.

Раніше Китай оприлюднив свій "мирний план" для України, але його розкритикували. Також у Китаї виступили за проведення мирної конференції щодо України, але хочуть, щоб на ній були присутні представники Москви.

Президент Володимир Зеленський також заявляв, що Китай відіграє велику роль у світі, тому Україна хоче, щоб ця країна була залучена до формули миру.

Свіжі дописи

  • What’s Going On

Female drone control unit and PARASOL trench electronic warfare: five leading solutions of the week

Every Saturday, Rubryka offers a short digest of the TOP-5 solutions of the week that… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Російське зло навіть напередодні Великодня не зменшує свого прагнення нести руїни, – Зеленський

Під час вечірнього звернення Президент України Володимир Зеленський наголосив, що сьогодні протягом усієї доби було… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Авдіївському напрямку захисники відбили 18 ворожих атак, за добу на фронті зафіксовано 74 боєзіткнення

Збройні сили України продовжують утримувати позиції та відбивають штурми російських підрозділів на кількох напрямках. Оперативна… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Russia holds in captivity 32 Ukrainian media representatives

Acting Minister of Culture and Information Policy of Ukraine Rostyslav Karandieiev said that 32 Ukrainian… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Харкову: кількість постраждалих збільшилася до шести осіб

Через сьогоднішній ворожий обстріл Харкова постраждало вже шість людей. Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У Національному музеї Львова відкрили виставку полотен, на яких українські регіони представлені в жіночих образах

У Національному музеї ім. А. Шептицького у Львові відкрили виставковий проєкт «Україна крізь віки». Виставку… Читати більше

Saturday May 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.