Фермери Польщі блокують рух вантажівок у “Рава-Руській”, у черзі – до 150 фур, – Демченко

Станом на сьогодні польські фермери блокують на кордоні рух вантажівок у пункті пропуску "Рава-Руська". Вони пропускають по кілька транспортних засобів на годину.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Рубрика.

"Станом на ранок сьогодні на цьому напрямку в черзі на території Польщі загалом перебуває близько 150 вантажівок", – сказав він.

За його словами, певна кількість вантажівок їде через цей ПП, однак це незначна кількість.

Речник нагадав, що з 21 квітня польські фермери частково почали пропускати вантажні транспортні засоби на вʼїзд до Польщі на цьому напрямку, окрім тих, які переміщують товари 1-24 групи УКТЗЕД (товари, які відносяться до сільськогосподарської продукції – ред.).

Водночас через пункт пропуску "Ягодин" після розблокування відмічається інтенсивний рух вантажівок в обох напрямках, зазначив Демченко, додавши, що за добу кордон перетнуло 1300 вантажівок.

Легкові автівки і автобуси скрізь вільно перетинають кордон, для цієї категорії транспорту по той бік кордону рух не обмежується, додав речник.

Нагадаємо, у понеділок, 22 квітня, о 13.00 завершилася акція протесту польських фермерів перед пунктом пропуску "Дорогуськ – Ягодин", яка тривала з 9 лютого.

Що відомо про протести польських фермерів

Польські перевізники, а згодом і фермери почали блокувати рух українських вантажівок з осені 2023 року. Причиною страйку перевізників називають "надмірну конкуренцію" після ухвалення "транспортного безвізу" між Україною та країнами ЄС.

А польські фермери протестують, щоб добитися помʼякшення європейського "зеленого курсу", а також отримувати більше субсидій, дотацій та компенсацій.

Через блокаду українська економіка зазнала вже мільярда євро збитків, економічні втрати Польщі ще більші. Окрім того, на території Польщі померли троє українських водіїв.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та глава уряду Польщі Дональд Туск 28 березня провели зустріч у Варшаві. Вони обговорили ситуацію на кордоні, а також інші питання.

Перемовини тривали понад 6 годин. Це була складна, але відверта розмова між міністерствами та асоціаціями.

Свіжі дописи

  • What’s Going On

Female drone control unit and PARASOL trench electronic warfare: five leading solutions of the week

Every Saturday, Rubryka offers a short digest of the TOP-5 solutions of the week that… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Російське зло навіть напередодні Великодня не зменшує свого прагнення нести руїни, – Зеленський

Під час вечірнього звернення Президент України Володимир Зеленський наголосив, що сьогодні протягом усієї доби було… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Авдіївському напрямку захисники відбили 18 ворожих атак, за добу на фронті зафіксовано 74 боєзіткнення

Збройні сили України продовжують утримувати позиції та відбивають штурми російських підрозділів на кількох напрямках. Оперативна… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Russia holds in captivity 32 Ukrainian media representatives

Acting Minister of Culture and Information Policy of Ukraine Rostyslav Karandieiev said that 32 Ukrainian… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Харкову: кількість постраждалих збільшилася до шести осіб

Через сьогоднішній ворожий обстріл Харкова постраждало вже шість людей. Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У Національному музеї Львова відкрили виставку полотен, на яких українські регіони представлені в жіночих образах

У Національному музеї ім. А. Шептицького у Львові відкрили виставковий проєкт «Україна крізь віки». Виставку… Читати більше

Saturday May 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.