Були вагомі причини, – Сирський прокоментував відставку Залужного

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що глава держави Володимир Зеленський мав причини для заміни головнокомандувача ЗСУ. Якщо це сталося під час активної фази війни, то причини були вагомими.

Про це він розповів в інтерв'ю "Укрінформу", цитує Рубрика.

"У військових є один обов'язок – ми не обговорюємо наказів, ми їх виконуємо. Тож якщо у президента країни, верховного головнокомандувача, були причини для такої заміни, особливо під час активної фази війни, – це означає, що ці причини – вагомі", – зазначив Сирський.

Головнокомандувач додав, що працював з Валерієм Залужним з початку російського повномасштабного вторгнення та навіть раніше.

"Можу сказати, що всі наші знання і весь досвід, який був набутий вже під час повномасштабної війни у боях з переважальними силами противника, будуть спрямовані на підвищення ефективності наших дій та максимального ураження ударних угруповань противника", – пояснив він.

Сирський додав, що військове керівництво наразі відпрацьовує алгоритми роботи органів військового управління на всіх рівнях. Мова йде про детальне, ретельне планування дій з урахуванням потреб фронту.

"Наші штаби повинні знати всі, без винятку, потреби фронту і володіти ситуацією на кожній його ділянці. У цьому на перший план виходить кваліфікація офіцерів, що належать до органів військового управління", – сказав головнокомандувач ЗСУ.

Сирський підтвердив, що склад Генштаб ЗСУ та інших військових органів був оновлений бойовими офіцерами з практичним досвідом.

Відставка Валерія Залужного

Нагадаємо, 8 лютого головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який керував армією з початку російського вторгнення в Україну, пішов у відставку. На його місце було призначено командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського.

Глава держави Володимир Зеленський надав колишньому Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та голові ГУР Кирилу Буданову звання Героя України.

А вже 7 березня президент України Володимир Зеленський погодив на посаду посла України у Великій Британії кандидатуру колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Глава держави зазначив, що Залужний сам побажав працювати на дипломатичному напрямку.

Залужний перед призначенням послом у Британії написав рапорт про звільнення з військової служби.

Свіжі дописи

  • Новини

Через три роки суцільні рубки лісу в Карпатах будуть заборонені, – постанова

Кабінет міністрів заборонив суцільні рубки головного користування у гірських лісах Карпат. Через три роки документ… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Четверо загиблих і щонайменше 100 поранених: у США Оклахомою пронісся торнадо

Американським штатом Оклахома пронісся торнадо, який зірвав дахи з будинків та залишив тисячі людей без… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Укрпошта тестує новий транспорт для листонош: як працює це рішення

Вітчизняні виробники на замовлення АТ "Укрпошта" для листонош виготовили прототип нового транспортного засобу. Про це… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Не захист, а саме оборона: в ДПСУ анонсували нову модель охорони кордону

Оскільки Державна прикордонна служба зараз формує і продовжує підсилювати свої можливості, створюючи підрозділи нового зразка… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

МОЗ затвердило перші клінічні протоколи з лікування бойових травм

Міністерство охорони здоров'я затвердило перші шість клінічних протоколів з лікування бойових травм. Про це повідомляється… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Ukrainian civilian victims up by 20% in March – British intelligence

In March 2024, the United Nations (UN) Monitoring Mission reported that 604 civilians in Ukraine… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.