На кордоні з Польщею тимчасово розблокували рух вантажівок у пункті пропуску “Угринів-Долгобичув”

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" тимчасово завершилось блокування руху вантажівок. Вони можуть вільно проїжджати в обох напрямках.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України, передає Рубрика.

За інформацією, яку українським прикордонникам надали польські колеги, на території Польщі перед пунктом пропуску "Угринів-Долгобичув" завершилось блокування руху вантажних транспортних засобів в обох напрямках.

Пропуск даної категорії транспорту здійснюється у звичайному режимі. На перетин кордону в цьому пункті пропуску очікують 120 вантажівок.

Поряд з цим, суміжна сторона повідомила, що ритмічний пропуск ваговозів орієнтовно триватиме до 2 квітня, зауважили в ДПСУ.

Прикордонники закликали водіїв та перевізників врахувати цю інформацію під час перетину українсько-польського кордону.

Також в ДПСУ нагадали про збільшення динаміки руху легкових автомобілів та автобусів, у звʼязку з наближенням Великодня у країнах Євросоюзу.

Найбільш завантаженими пунктами пропуску в межах Львівської області на сьогодні є "Шегині", "Краківець" і "Рава-Руська".

Прикордонники радять відстежувати інформацію щодо стану черг на сторінці Західного регіонального управління у Фейсбуці за посиланням. Дані оновлюються кожні три години.

Станом на ранок 28 березня в чергах на пунктах пропуску з польським кордоном "Ягодин", "Рава-Руська", "Угринів" стояли майже 370 вантажівок.

На пунктах пропуску "Ягодин" та "Рава- Руська" польські фермери, як і у попередню добу, взагалі не пропускають вантажівки, які слідують з України в Польщу.

"Тут за останній період ми маємо виключно нульові показники перетину кордону", – сказав Демченко.

За його інформацією, напроти пункту пропуску "Краківець" перебуває біля 700 вантажівок.

"Цей напрямок розблокований, але його, як бачимо, як і напрямок пункту пропуску "Шегині", де станом на ранок 400 вантажівок в черзі, водії обирають для того, щоб перетнути кордон, бо тут є інтенсивний рух в обох напрямках", – відзначив речник.

Нагадаємо, 28 березня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та глава уряду Польщі Дональд Туск зустрілися у Варшаві. Вони обговорять ситуацію на кордоні, а також інші питання.

Що відомо про перекриття кордону з Польщею

Польські перевізники, а згодом і фермери почали блокувати рух українських вантажівок з осені 2023 року. Причиною страйку перевізників називають "надмірну конкуренцію" після ухвалення "транспортного безвізу" між Україною та країнами ЄС.

А польські фермери протестують, щоб добитися помʼякшення європейського "зеленого курсу", а також отримувати більше субсидій, дотацій та компенсацій.

Вони блокували рух на шести напрямках — це пункти пропуску "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Шегині" та "Краківець".

Польські ЗМІ навіть писали, що Україна та Польща нібито ведуть переговори щодо тимчасового закриття кордону для двосторонньої торгівлі товарами. Проте в Мінвідновлення України заперечили інформацію про такі переговори.

Через блокаду українська економіка зазнала вже мільярда євро збитків, економічні втрати Польщі ще більші. Окрім того, на території Польщі померли троє українських водіїв.

Проте нещодавно фермери розблокували низку пунктів пропуску на кордоні з Україною. Хоча на інших напрямках триває блокада.

Свіжі дописи

  • Новини

Представниці України Alyona Alyona & Jerry Heil провели першу репетицію на головній сцені Євробачення

Співачки alyona alyona та Jerry Heil, які цьогоріч представлятимуть Україну на пісенному конкурсі «Євробачення», вперше… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Всі служби задіяні, щоб відновити генерацію та розподіл, які зруйнували російські удари, – Зеленський

У регіонах, де об'єкти енергетики постраждали від російських атак, усі необхідні служби цілодобово задіяні для… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Генштаб: за добу на фронті зафіксовано 71 бойове зіткнення, найгарячіше – на Авдіївському напрямку

Протягом доби 27 квітня на передовій в Україні відбулось 71 бойове зіткнення, Сили оборони відбили 24 атаки… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Закликає світ надавати допомогу Україні: естонський депутат розпочав велопробіг із Таллінна до Києва

Депутат Естонського Парламенту Крісто Енн Вага, розпочав велопробіг із Таллінна до Києва, маючи намір пройти… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

У Сполучених Штатах заявили, що мають докази втручання Китаю у майбутні президентські вибори

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявив, що у США є докази того, що Китай намагався вплинути на… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Зеленський звільнив голову Броварської РВА, який вчинив ДТП з чотирма постраждалими

Президент України Володимир Зеленський підписав розпорядження про звільнення глави Броварської РВА Володимира Майбоженка, який вчинив… Читати більше

Saturday April 27th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.