Звільнили з військової служби експресофіцерку ДПСУ, яка відпочивала у столиці Франції

Звільнили з військової служби колишню пресофіцерку південного регіонального управління Державної прикордонної служби Іванну Плантовську, яка святкувала Новий рік у Парижі.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Він нагадав, що ДПСУ одразу відреагувала на оприлюднення Плантовською фото з відпочинку в Парижі: тоді її з пресслужби Південного регіонального управління перевели у Житомирський прикордонний загін на посаду, яка не пов'язана з комунікаційним напрямком.

А наприкінці січня Плантовську звільнили з ДПСУ відповідно до норм законодавства про військовий обов'язок і військову службу, розповів Демченко.

Речник ДПСУ зауважив:

"У час повномасштабної війни тисячі прикордонників та прикордонниць зі зброєю в руках боронять країну і гинуть за неї, самовіддано забезпечують захист кордону на не менш загрозливих напрямках, тому я дуже сподіваюсь, що наших хлопців та дівчат припинять і надалі не будуть порівнювати з діями окремих військовослужбовців, які більше уваги приділяють особистому життю та хизуються цим".

Він додав, що тепер сторінки Плантовської у соцмережах — це її справа й особисте життя поза межами прикордонного відомства.

Зазначимо, що на початку лютого фото Плантовської у Facebook знову викликало критику частини українців.

На критику одного з користувачів вона відповіла: "У тебе все одно немає грошей, тому не намагайся рахувати чужі". Згодом колишня пресофіцерка написала, що це був "жарт, щоб хоча б якось захиститися".

А втім, судячи з інформації Демченка, ці дописи Плантовська зробила вже після звільнення з ДПСУ.

Довідка

Про поїздку тоді ще пресофіцерки південного регіонального управління ДПСУ Іванни Плантовської до Парижа стало відомо на початку січня. Крім фото з французької столиці, вона протягом 2022 року оприлюднювала й інші світлини власного відпочинку. Це обурило частину українців.

 

У ДПСУ тоді заявили, що їм прикро через цю ситуацію, та пообіцяли вжити заходів.

"Нам справді прикро, що в час війни, коли більшість наших побратимів зі зброєю в руках боронять країну і гинуть за неї, у лавах ДПСУ є й ті, хто більше приділяє уваги винятково своєму особистому життю, при цьому, м'яко кажучи, хизуючись ним. До того ж демонстрація якого є неприйнятною під час війни. Все буде справедливо".

Що відомо про Плантовську?

Багато інформації про пресофіцерку в інтернеті немає. Але одне з відео в YouTube свідчить, що станом на 2015 рік вона навчалася в Національній академії державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького, що у Хмельницькому.

На своїй сторінці у Facebook Плантовська регулярно оприлюднювала дописи, які стосуються діяльності прикордонників, раділа звільненню прикордонниць із полону та показувала власне фото у військовій формі.

Також у ЗМІ можна знайти новини, які посилаються на коментарі Плантовської як представниці ДПСУ. Наприклад, у травні вона розповідала про обмеження руху для чоловіків призовного віку на Одещині, а в листопаді повідомляла, скільки разів прикордонників намагалися підкупити охочі покинути Україну чоловіки.

Свіжі дописи

  • Новини

На “перевиховання” українських дітей росія витрачає шалені кошти

Російська федерація фінансує значну кількість програм, метою яких є "перевиховання" українських дітей із тимчасово окупованих… Читати більше

Saturday April 20th, 2024
  • Новини

Прокуратура перевіряє причетність двох військових до розстрілу поліцейських на Вінниччині

До вбивства поліцейського, що сталося у ніч на 30 квітня поблизу села Яланець Гайсинського району,… Читати більше

Saturday April 20th, 2024
  • Новини

Львівські медики врятували військового, діставши уламок, що знаходився за міліметр від його серця

У Львівській лікарні Святого Пантелеймона прооперували військового, у якого уламок ворожого боєприпасу застряг за міліметр… Читати більше

Saturday April 20th, 2024
  • Новини

ГУР, СБУ та ССО провели спільну операцію, атакувавши безпілотниками 8 російських областей

Унаслідок спільної операції Головного управління розвідки МОУ, Служби безпеки України та Сил спецоперацій ЗСУ у… Читати більше

Saturday April 20th, 2024
  • Новини

Майстерні поради: Як написати ефективний відгук на вакансію та привернути увагу рекрутерів

У світі, де конкуренція на ринку праці стає все більшою, кожен крок у процесі пошуку… Читати більше

Saturday April 20th, 2024
  • Новини

Режисер фільму “20 днів у Маріуполі” Чернов привіз перший “Оскар” в Україну

Режисер документальної стрічки "20 днів у Маріуполі" Мстислав Чернов привіз Оскар до Україн: поважну нагороду… Читати більше

Saturday April 20th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.