fbpx
21:01 26 Mar 2021

Довибори до Ради: кандидати витратили на рекламу у соцмережах близько 17 тис. доларів

Фото: ТСН

[/caption]В своем промежуточном отчете Маруся Зверобой указала, что на услуги таргетированной рекламы потратила 58 тыс. гривен. Однако "Библиотека рекламы" исчисляет зафиксированные расходы на рекламу в Facebook Маруси Зверобой в 400 долларов США, что меньше, чем указано в промежуточном отчете.

Василий Вирастюк указал в своем отчете, что за размещение политической рекламы на интернет-ресурсах перечислил ФЛП Черняк А. В. 165 тыс. гривен. Вероятно, средства были направлены не только на оплату рекламы в социальных сетях и будут использованы до конца избирательной кампании. Согласно данным "Библиотеки рекламы", рекламу со страницы Вирастюка в Facebook начали оплачивать с 9 марта. А расходы в период до 18 марта составили 1783 доллара США. Реклама на странице кандидата оплачивается ежедневно. Указанные в промежуточном отчете суммы являются вполне реальными.

Михаила Ноняка ЦИК официально зарегистрировал кандидатом 3 февраля. С этого времени и до 18 марта со страницы кандидата в Facebook оплачены рекламы на сумму 616 долларов США. Согласно данным промежуточного отчета кандидата, за размещение интернет-рекламы Ноняк перечислил предпринимателю Ковалю Андрею Богдановичу 40 тыс. гривен.

Кандидат от партии "Платформа общин" Юрий Голиней в своем промежуточном отчете не указал никаких расходов на рекламу в социальных сетях, однако с момента его регистрации кандидатом (23 февраля) до момента представления промежуточного отчета (18 марта) с его официальной страницы в Facebook оплачена политическая реклама на сумму 405 долларов США. Стоит отметить, что Юрий Голиней отчитался ОИК о том, что до 18 марта потратил на предвыборную кампанию лишь 77 тыс. гривен.

Кандидат от партии "Свобода" Руслан Кошулинский не указал в промежуточном отчете никаких расходов на политическую рекламу в социальных сетях. Однако сообщения с такой рекламой оплачивались с четырех разных страниц. Всего за рекламу Кошулинского в Facebook до 18 марта было уплачено 1140 долларов США.

Больше всего средств на рекламу в Facebook потратил кандидат от партии "За будущее" Александр Шевченко. С момента его регистрации кандидатом в нардепы 12 февраля и до 18 марта с официальной страницы Шевченко оплачена политическая реклама на 12 402 доллара США. Ежедневно с этой страницы оплачивается по несколько постов с политической рекламой кандидата. Избирательный фонд кандидата составил 728 тыс. гривен, которые он внес самостоятельно. А за период с 12 февраля до 18 марта Шевченко отчитался о расходах на 691 тыс. гривен, однако никакой информации о расходах на рекламу в социальных сетях в отчете не подал.

"Стоит отметить, что в промежуточных отчетах кандидаты в ВРУ указывали только поступления и расходы из своих избирательных фондов с периода регистрации до 18 марта. Окончательные финансовые отчеты каждый из кандидатов обязан подать до 4 апреля", – отмечают в "ЧЕСНО".

[/caption]У своєму проміжному звіті Маруся Звіробій вказала, що на послуги таргетованої реклами витратила 58 тис. гривень. Однак "Бібліотека реклами" обчислює зафіксовані витрати на рекламу у Facebook Марусі Звіробій у 400 доларів США, що менше, ніж вказано у проміжному звіті.

Василь Вірастюк вказав у своєму звіті, що за розміщення політичної реклами на інтернет-ресурсах перерахував ФОП Черняк А. В. 165 тис. гривень. Ймовірно, кошти були спрямовані не лише на оплату реклами у соціальних мережах і будуть використані до кінця виборчої кампанії. Згідно з даними "Бібліотеки реклами", рекламу зі сторінки Вірастюка у Facebook почали оплачувати з 9 березня. А витрати в період до 18 березня склали 1783 долари США. Реклама на сторінці кандидата оплачується щодня. Вказані у проміжному звіті суми є цілком реальними.

Михайла Ноняка ЦВК офіційно зареєструвала кандидатом 3 лютого. З цього часу і до 18 березня зі сторінки кандидата у Facebook оплачено реклами на суму 616 доларів США. Згідно з даними проміжного звіту кандидата, за розміщення інтернет-реклами Ноняк перерахував підприємцю Ковалю Андрію Богдановичу 40 тис. гривень.

Кандидат від партії "Платформа громад" Юрій Голіней у своєму проміжному звіті не вказав жодних витрат на рекламу в соціальних мережах, проте з моменту його реєстрації кандидатом (23 лютого) до моменту подання проміжного звіту (18 березня) з його офіційної сторінки у Facebook оплачено політичної реклами на суму 405 доларів США. Варто зазначити, що Юрій Голіней прозвітував ОВК про те, що до 18 березня витратив на передвиборчу кампанію лише 77 тис. гривень.

Кандидат від партії "Свобода" Руслан Кошулинський не вказав у проміжному звіті жодних витрат на політичну рекламу у соціальних мережах. Проте дописи з такою рекламою оплачувались із чотирьох різних сторінок.  Загалом за рекламу Кошулинського у Facebook до 18 березня було сплачено 1140 доларів США.

Найбільше коштів на рекламу у Facebook витратив кандидат від партії "За майбутнє" Олександр Шевченко. Від моменту його реєстрації кандидатом у нардепи 12 лютого і до 18 березня з офіційної сторінки Шевченка оплачено політичної реклами на 12 402 долари США. Щодня з цієї сторінки оплачується по кілька постів із політичною рекламою кандидата. Виборчий фонд кандидата склав 728 тис. гривень, які він вніс самостійно. А за період з 12 лютого до 18 березня Шевченко прозвітував про витрати на 691 тис. гривень, проте жодної інформації про витрати на рекламу у соціальних мережах у звіті не подав.

"Варто зазначити, що у проміжних звітах кандидати до ВРУ вказували лише надходження і витрати зі своїх виборчих фондів з періоду реєстрації до 18 березня. Остаточні фінансові звіти кожен із кандидатів зобов'язаний подати до 4 квітня", – зазначають у "ЧЕСНО".

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: