fbpx
16:17 02 Mar 2021

Скарги за декілька кліків: у Держпродспоживслужбі анонсували проєкти Е-споживач та Е-продукти

Держпродспоживслужба готується до впровадження проєктів цифрової трансформації захисту споживачів (Е-споживач) та цифрової трансформації безпеки харчових продуктів (Е-продукти).

Про це повідомляє Урядовий портал.

Зазначається, що це одні з проєктів, які нещодавно презентував Віце-прем'єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, та які планують реалізувати протягом найближчих трьох років.

«Співпраця з Мінцифри в напрямку діджиталізації процесів та впровадження сучасних електронних сервісів є важливим напрямком нашої роботи, – зазначає Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Проєкт Е-споживач надасть можливість споживачам подавати скарги онлайн лише за декілька кліків. Крім того, проєктом передбачається створення відповідної служби підтримки споживачів.

У проєкті Е-продукти передбачена можливість електронної реєстрації операторів потужностей ринку та проведення експертиз, видачі електронних сертифікатів та дозволів, створення та модернізацію інформаційних систем автоматизації роботи фіто- та ветеринарних лабораторій, контролю за інфекціями, запровадження інтерактивної публічної системи з доступом до інформації щодо вимог безпеки до харчових продуктів та доступ до зовнішніх ринків.

«Ці проєкти автоматизують та значно пришвидшать процеси, на які сьогодні витрачається дуже багато часу, – зазначив Анатолій Вовнюк, заступник Голови Держпродспоживслужби з діджиталізації. – Спільна робота з Міністерством цифрової трансформації є для нас дуже важливою. І отримання послуг в електронному форматі, швидко, прозоро та без черг скоро стане нашою реальністю, до якої ми прямуємо».

Дізнатися більше про проєкти цифрової трансформації можна /за посиланням/. Вже за кілька місяців портал планують перетворити на простий та зрозумілий дашборд з конкретними прізвищами відповідальних за реалізацію проєктів і рейтингом ефективності.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: