fbpx
Сьогодні
Колонка 13:18 19 Кві 2019

Яку пігулку обере Зеленський?

Фото УП

Росія демострує свою готовність до переговорів з наступним Президентом України. І, як Морфей у фільмі "Матриця", пропонує йому дві пігулки на вибір.

Одна пігулка гірка. Як приклад, Росія огосила рішення про заборону імпорту нафти та бензину в Україну. Такий собі "батог", покарання від Путіна за "неправильну" поведінку та незговірливість.

Інша пігулка солодка. Путін через Медведчука вже обіцяє "плюшки" в разі досягнення угоди. Кум Путіна в інтерв'ю Reuters гарантує інвестиції з Росії (а Україна як ніколи потребує стрімкого економічного зростання). І дешевий газ (а українці ж більш за все чекають на дешеві комунальні послуги). І контроль над Донбасом через 6-8 місяців (а українці якраз втомились від війни і хочуть миру). Такий собі "пряник", винагорода від Путіна.

Я б радив Зеленському не поспішати після інавгурації. Щоб хтось із компетентних фахівців розповів йому історію підступних дій Кремля.

Бо зараз Зеленський вже фактично потрапив у пастку власної обіцянки. Він говорив неодноразово, що збирається домовлятися з Путіним. А тому він вже буде змушений летіти до Москви.

Особливо, якщо його публічно запросить Путін (а він може для Заходу зробити цей жест для ілюзії прагнення миру), мовляв ти ж сам збирався зустрітися і хотів мир на Донбасі.

І буде жорстка критика від українців. Згадайте резонанс, коли Бойко з Медведчуком полетіли нещодавно до Москви. Просто сам факт поїздки вже викличе хвилю обурення серед патріотично налаштованих українців, не кажучи про якісь домовленості. Рейтинг буде падати. До цього Зеленському треба бути готовим.

А будь-яка пігулка – це шлях до капітуляції. Треба мислити категоріями російських спецслужб – вони розробляють виключно такі сценарії, які призводять до виграшу в будь-якому випадку.

Тому єдиний варіант поведінки Президента України – це відмовитись від будь-яких пігулок з рук Путіна. І намагатись самому пропонувати Путіну ці пігулки – нав'язувати порядок денний, диктувати свої умови, ставити його перед вибором завдяки тиску Заходу.

2405

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: